Parfait cu branza quark, fulgi de orz si tonka

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Dulciuri
26 Apr 2013 | 5430 vizualizari
Parfait cu branza quark, fulgi de orz si tonka

Stiati ca... Tonka se foloseste in lapte, smantana lichida, inghetata si cu ciocolata. Se poate folosi in locul pastaii de vanilie, in creme, mousse-uri, ciocolata topita, glazuri, in pandispan, in deserturi in general.

Ingrediente

  • - 50 de grame fulgi de orz (Sanovita);
  • - 25 grame unt;
  • - 2 lingurite de miere;
  • - 1 mango;
  • - 250 grame branza quark;
  • - 1/2 lingurita chai latte;
  • - 1 bucata tonka razuita;
  • - 3 lingurite fulgi de migdale.

Mod de preparare

1. Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga fulgii de orz, mierea si fulgii de migdale. Se lasa pe foc mic pentru 10-12 minute, amestecand din cand in cand sa se distribuie in mod egal untul si mierea, dupa din amestecul de fulgi se formeaza primul strat al desertului (in pahar).

2. Branza de quark se amesteca cu chai latte si tonka razuita. Aceasta formeaza al doilea strat al parfait-ului.

3. Mango se curata de coaja, se taie cubulete si se toaca in blender, formand al treilea strat al parfait-ului.

4. Repetati asezarea ingredientelor pe straturi in aceeasi ordine: fulgii rumeniti, branza si mango.

5. Deasupra se decoreaza cu mango taiata cubulete si tonka razuita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait cu branza quark, fulgi de orz si tonka" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Clatite pufoase reteta cu pepene galben

Postat de timea

Clatite pufoase reteta cu pepene galben

Clatite pufoase reteta Intr-un bol mixam oul impreuna cu sarea si zaharul. Adaugam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt alternand cu laptele. Pentru omogenizare folosim un tel....

Citeste continuarea

Cheesecake cu jeleu de fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Cheesecake cu jeleu de fructe de padure

Crusta: Topim untul, il lasam sa se racoreasca. Biscuitii ii maruntim in robot. Amestecam untul cu biscuitii, iar la final punem si laptele. Asezam un inel detasabil, cu diametrul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2013, 09:03
Recunosc ca n-am auzit nici de branza quark si nici de tonka...dar desertul arata foarte bine !
la 26.04.2013, 09:04
Multumesc tare mult Constelatialeu
la 26.04.2013, 09:05
la 26.04.2013, 09:20
ce desert bun
la 26.04.2013, 11:07
nu am incercat niciodata, dar arata senzational

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking