Pariziene cu gem de gutui

Postat de LadyCrs in Dulciuri
14 Noi 2012 | 5101 vizualizari
Pariziene cu gem de gutui

Azi am avut un chef nebun de framantat si de copt...si as mai fi copt in continuare daca mai aveam din ce! :))

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 150 ml lapte
  • 100 g zahar
  • o lingurita miere
  • 3 oua
  • 50 g margarina
  • 4 linguri de ulei
  • un pliculet drojdie uscata
  • o esenta dupa gust
  • un praf de sare
  • 400-500 g gem de gutui

Mod de preparare

Incalzim 75 ml de lapte in care dizolvam mierea ( sa fie caldut, nu fierbinte).

Il punem intr-un vas adanc peste care vom turna 100 g faina si drojdia uscata.

Amestecam bine cu ajutorul unei linguri pentru a nu se forma cocoloase. Lasam maiaua sa creasca pentru 30 de minute intr-un loc caldut.

Dupa aceea turnam peste maia zaharul, 2 oua , margarina, uleiul, laptele ramas, sarea si esenta si amestecam bine. Dupa ce s-au incorporat bine turnam din faina putin cate putin amestecand mereu. Vom obtine un aluat mai lipicios. L-am lasat 30 de minute la dospit dupa care l-am mai framantat cu mainile unse cu ulei timp de 3-4 minute, dupa care l-am lasat la dospit inca 30 de minute.

Impartim aluatul in 16 bilute pe care le intindem ori cu ajutorul sucitorului cu putina faina sau cu mainile unse cu ulei ( eu am preferat a doua varianta). Intindem fiecare bila , iar pe margine punem gem de gutui; luam marginile apropiate de umplutura si o inchidem , presam usor cu ajutorul degetelor ca sa se lipeasca bine, iar partea ramasa o taiem bucati subtiri si o trecem peste prima parte cu umplutura.

Parizienele astfel formate le punem intr-o tava unsa cu ulei , le ungem cu un ou bine batut si le mai lasam 15 minute sa creasca dupa care le introducem in cuptorul incins pana se rumenesc bine ( cam 30 de minute a durat la mine).

Le lasam sa se raceasca si le luam cu ajutorul unei palete de pe tava.

Se servesc calde sau reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pariziene cu gem de gutui

Postat de merisor67

Pariziene cu gem de gutui

Punem faina cernuta intr-un bol si o amestecam cu garantul pentru alusturi dospite. Intr-un bol frecam oul intreg + albusul separat de galbenusul cu care vom unge parizienele, impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.11.2012, 19:34
la 14.11.2012, 19:35
cat de frumoase si delicioase sunt!
la 14.11.2012, 19:36
super gustoase
la 14.11.2012, 19:37
Nu mai zic nimic. Doar cuget
la 14.11.2012, 19:45
Bune tare

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking