Pariziene cu nuca, rom si stafide

Postat de Elena_Daria in Dulciuri
7 Iul 2014 | 3695 vizualizari
Pariziene cu nuca, rom si stafide

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 260 ml apa
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 20 linguri nuca macinata
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura rasa cacao
  • lapte caldut
  • In plus:
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Aluat: pregatim maiaua: intr-un castronel punem 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina si putina apa calduta.

Lasam la dospit 10 minute.

Intr-un vas punem faina, oul, untul topit, apa, zaharul ramas si sarea. 

Framantam un aluat pe care il lasam la crescut la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Umplutura: Peste nuca adaugam zaharul, coaja rasa de lamaie, esenta de rom, cacaoa si stafidele.

Adaugam laptele caldut, putin cate putin si omogenizam pana obtinem o compozitie omogena ca la salamul de biscuiti.

Dupa ce a dospit impartim aluatul in 10 parti egale. Intindem fiecare biluta intr-o foaie rotunda pe care o “taiem imaginar” in 2.

Una din parti o franjuram cu un cutit. Pe cealalta parte punem 2-3 lingurite de umplutura si rulam inchizand capetele, pentru a fii siguri ca nu va iesi umplutura.

Tapetam o tava cu hartie de copt. Le punem in tava si le lasam la crescut inca 30 minute, apoi le ungem cu oul batut si le coacem la cuptor preincalzit, pana se rumenesc frumos deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu nuca, rom si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert gogosi la cuptor

Postat de Meea

Desert gogosi la cuptor

           Punem făina într-un vas încăpător, lăsând un cuibușor în mijloc. Umplem cuibușorul cu 50ml din lapte, dorjdia...

Citeste continuarea

Tort de biscuiti cu crema de branza si ciocolata alba

Postat de Nadyne

Tort de biscuiti cu crema de branza si ciocolata alba

Biscuitii îi rupem în bucati mai mari, intr-un vas încăpător, peste punem si nuca tocată mai mare.  Zahărul se amesteca cu cacaua si apa intr-o craticioara pe care o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2014, 11:52
ce frumoase sunt , delicioase
la 07.07.2014, 11:58
la 07.07.2014, 11:58
minunate!!
la 07.07.2014, 11:59
Ne-ai adus bunatati!
la 07.07.2014, 12:11
delicioase

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking