Pasca cu smantana si blat de pandispan

Postat de alexyyy in Dulciuri
9 Apr 2013 | 45150 vizualizari
Pasca cu smantana si blat de pandispan

Buna tuturor.De mult timp urmaresc acest site minunat plin de retete grozave si cum Sfintele sarbatori Pascale se apropie cu pasi repezi,am decis sa postez o reteta de pasca,pe care o prepar de foarte mult timp.

Ingrediente

  • 7 oua
  • 200-250 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 500 gr smantana cu grasime 12%
  • 50 ml ulei
  • 100 gr stafide
  • vanilie
  • esenta de rom
  • un varf lingurita praf de copt
  • sare

Mod de preparare

Intr-un bol se mixeaza albusurile impreuna cu zaharul,esenta de rom si putina sare pana devin spuma tare.Peste ele adaugam galbenusurile amestecate in prealabil cu uleiul;mai mixam putin pana acestea se incorporeaza,iar apoi adaugam faina,praful de copt si vanilia.

Tapetam cu hartie de copt o tava cu inel in care turnam mai putin de jumatate din compozitia obtinuta.In cea ramasa adaugam smantana si stafidele si amestecam bine,dupa care turnam amestecul obtinut exact in mijlocul compozitiei din tava.Deoarece amestecul in care am pus smantana este mai greu,acesta va impinge spre marginile tavii compozitia fara smantana,care dupa coacere va fi practic colacelul din pandispan.

Dam la cuptorul preincalzit timp de 45-50 de minute la foc mare spre mediu pana devine aurie deasupra iar pandispanul este copt,faceti testul cu scobitoarea.(Daca vi se pare ca incepe sa se rumeneasca prea repede dati focul mai la mic,altfel riscati sa ramana necoapta in interior).

Este foarte usor de preparat si cu siguranta va veti cuceri invitatii cu ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu smantana si blat de pandispan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert guguluf cu visine si samburi de cacao

Postat de panacris

Desert guguluf cu visine si samburi de cacao

Vișinile desamburite, mai bine spus curățate de sâmburi, se acoperă cu cele 3 linguri de zahăr și se lasă la odihnă, până ce se prepară aluatul de bază al gugulufului....

Citeste continuarea

Budinca de orez cu branza

Postat de rocsi_1612

Budinca de orez cu branza

Spalam orezul in doua-trei ape, il punem la scurs. Laptele il punem la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot, adaugam orezul, il fierbem pana este patruns cam pe 3/4. Il luam de pe foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2013, 18:45
Buna!
Bun venit!
Grozav arata preparatul tau. Buna tre' sa fie pasca cu pandispan
la 09.04.2013, 18:49
Ce tare!!
la 09.04.2013, 19:14
la 09.04.2013, 21:56
Bine ai venit
la 10.04.2013, 14:30
N-am facut niciodata cu blat de pandisapan..
Bine ai venit!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking