Pasta in salsa rosata

Postat de caroline in Paste
18 Iun 2015 | 4977 vizualizari
Pasta in salsa rosata

Ingrediente

  • 300 g paste
  • 125 g pancetta
  • 300 g rosii in bulion
  • 200 ml smantana
  • 1\2 ceapa alba
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • busuioc proaspat
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ceapa curatata o tocam marunt si o calim in putin ulei incins pentru 5 minute.

Adaugam apoi pancetta taiata bastonase.Amestecam si lasam sa se caleasca impreuna pana ce pancetta devine crocanta. 

Adaugam apoi smantana, busuiocul uscat,sare si piper dupa gust. Lasam la foc potrivit pentru 5 minute amestecand din cand in cand cu o spatula de lemn. 

Adaugam apoi rosiile in bulion,amestecam si lasam in continuare la foc potrivit pentru alte 2 minute. La urma adaugam busuiocul proaspat maruntit.

Intre timp punem apa la fiert.Cand apa a inceput sa fiarba se pune sare si apoi pastele.Le fierbem pentru 9 minute (sau conform indicatiilor de pe ambalaj, in functie de pasta folosita). Amestecam din cand in cand pentru a evita ca pasta sa se lipeasca. 

Cand pasta este fiarta, o scurgem de apa si o amestecam cu sosul din tigaie.

Se servesc calde. 

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta in salsa rosata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (47)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de paste cu chiftelute si sos de rosii

Postat de cristeena20

Reteta de paste cu chiftelute si sos de rosii

Iata cum se prepara Reteta de paste cu chiftelute si sos de rosii Pregatim chiftelutele: amestecam carnea tocata cu sare, piper, putin cimbru verde, 1 ou si formam bilute mici. Le pudram putin...

Citeste continuarea

Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

Postat de simona72

Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

Pentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja. Se fierb in steamer pana patrunde o furculita cu usurinta in ei. Se curata de coaja cartofii si se zdrobesc ca pentru piure. Eu am folosit o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2015, 21:36
buuuuuune paste!
la 18.06.2015, 21:37
Buni
la 18.06.2015, 21:38
foarte bune...
la 18.06.2015, 21:39
imi plac
la 18.06.2015, 21:41

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking