Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj

Postat de Angelica in Paste
11 Ian 2015 | 3404 vizualizari
Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj

O reteta care-mi place tare mult!

Ingrediente

  • 600 gr.carne de vita
  • 300 gr.paste fusilli Arnos
  • 1 pachet aluat foietaj sau, foi de placinta
  • 1 gulie
  • 1 telina
  • 3 morcovi
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ceapa rosie
  • 2 rosii
  • 200 gr. ciuperci
  • 2 foi de dafin
  • 1 fir de cimbru
  • 100 ml.vin rosu
  • 2 linguri faina
  • 50 ml.lapte sau smantana
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 legatura de verdeata
  • sare si piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

1.Punem intr-o cratita putin ulei de masline.
2.Adaugam ceapa taiata fasii subtiri si o lasam pana aceasta devine sticloasa.
3.Adaugm apoi morcovii, telina, gulia, taiate cubulete si ardeii taiati fasii fine.
4.Lasam sa se caleasca toate la foc mediu pana legumele se inmoaie, apoi adaugam ciupercile taiate lame fine si carnea de vitel taiata cubulete.
5.Calim totul 5 minute, apoi adaugam rosiile taiate cubulete, foile de dafin, firul de cimbru, vinul, sare si piper dupa gust.
6.Punem un capac la cratita si lasam sa fiarba inabusit, la foc mic pana scade tot lichidul.Cand lichidul a scazut verificam daca carnea este patrunsa.Daca mai are nevoie de fierbere, mai adaugam un pahar de apa si continuam fierberea pana la patrunderea completa.
7.In acest moment adaugam cateii de usturoi rasi si faina amestecata bine cu laptele.Mai lasam sa dea cateva clocote pana sosul incepe sa aiba o consistenta grosuta.Gustam, daca mai este nevoie de condimente, mai punem sare si piper si in final adaugam verdeata tocata marunt.Luam cratita de pe foc si o punem deoparte.

8.Intr-o oala  punem apa cu sare la fiert si fierbem pastele ''al dente'' pentru 8 minute.
9.Cand pastele sunt patrunse, le strecuram si le punem peste carne.Amestecam usor cu o lingura de lemn pana totul este bine omogenizat.
10.Acum ne pregatim sa avem la indemana 10-12 forme ceramice sau vase ramekin.
11.Desfacem aluatul foietaj, sau foile de placinte, si decupam bucati de marimea formelor in care vom punem tocanita.
12.Umplem fiecare forma cu tocanita de vitel cu paste, dar sa nu fie cu varf.

13.Deasupra fiecarei forme asezam cate un capac de aluat foitetaj sau foi de placinte.
14.Pensulam aluatul cu putin lapte si asezam formele intr-o tava mare.
15.Dam tava la cuptor, la foc mediu, pana capacelul de aluat este auriu.
16.Scoatem de la cuptor tava cu pot pie-urile si le servim fierbinti.

Pofta mare va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paste cu ciuperci si pastrama de vita la cuptor

Postat de camelia75

Paste cu ciuperci si pastrama de vita la cuptor

Fierbeti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj,apoi le dati la un jet de apa rece.Lasati-le la scurs. Mod de preparare sos Bechamel: Punem untul intr-o tigaie, iar cand s-a incins...

Citeste continuarea

Gnocchi in sos cu carnati

Postat de caroline

Gnocchi in sos cu carnati

Curatam ceapa de coaja si o tocam marunt. Punem putin ulei intr-o tigaie si cand acesta este incins, adaugam ceapa. Lasam la calit, la foc mic. Inlaturam pielita de la carnati si carnea o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2015, 12:01
Super! felicitari!
la 11.01.2015, 12:06
Multumesc!!!
la 11.01.2015, 12:13
arata tare bine , am pus-o la favorite cred ca e foarte buna
la 11.01.2015, 12:13
Super buna mancarica! Prezentarea este de exceptie si-mi place cum le-ai pus in vase individuale!
la 11.01.2015, 12:29
Anca este foarte buna, azi am pregatit-o, acum e la cuptor.Pup

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking