Paste cremoase la cuptor cu ton si masline

Postat de Satisfyyourcravings in Fusilli
23 Mar 2018 | 5069 vizualizari
Paste cremoase la cuptor cu ton si masline

Ingrediente

  • ulei de masline
  • 150 grame fusili integrali (sau penne)
  • 50 grame cartofi rosii-optional
  • 30 de grame de unt
  • 30 de grame faina
  • 300 ml lapte
  • sare, piper
  • 280 grame ton in ulei
  • 2-3 linguri masline (eu am folosit Kalamata), fara samburi si rupte in bucati mari
  • 2-3 lingurite capere, scurse
  • 100 grame fasole pastai
  • 2-3 fire de ceapa verde, tocate
  • 1/2 legatura de patrunjel, tocat
  • 60 de grame de Parmezan ras

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Se fierb pastele confrom instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare, pana sunt al dente (cu 2 minute mai putin decat timpul recomandat). Se scurg si se stropesc cu ulei. 

Cartofii se feliaza si se fierb in apa cu sare 4 minute, impreuna cu fasolea pastai.

Se topeste untul intr-o craticioara, apoi se adauga faina. Se lasa sa se gateasca cateva minute, se adauga laptele treptat si se amesteca cu un tel pana devine un sos cremos. Se indeparteaza de pe foc si se adauga sare si piper dupa gust. 

Se adauga peste paste, impreuna cu cartofii (daca se folosesc), tonul, maslinele, caperele, sare si piper, ceapa tocata, fasolea pastai, patrunjelul si jumatate din cantitatea de Parmezan. Se amesteca bine si se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor, uns cu ulei. Se presara restul de Parmezan deasupra si se coace 20 de minute, pe raftul din mijloc. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cremoase la cuptor cu ton si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paste la cuptor cu piept de pui si legume

Postat de Alina26

Paste la cuptor cu piept de pui si legume

1.Am pus apa la fiert cu sare.Cand a inceput sa fiarba am adaugat pasta.Cand s-a fiert am clatit-o cu apa rece si am lasat-o la scurs. 2.Intre timp am spalat pieptul de pui,l-am taiat bucatele...

Citeste continuarea

Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor

Postat de rocsi_1612

Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor

Intr-o cratita puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, dati drumul pastelor. Le fierbeti 5-7 minute, amestecati din cand in cand. Cand sunt gata, le scurgeti bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2018, 22:36
Vreau si eu tigaie de-aia!
la 23.03.2018, 22:42
la 23.03.2018, 22:44
Corinuta, am cumparat-o de la Lidl, dar e foarte versatila. Nu stiu ce m-as face fara ea.
la 23.03.2018, 22:53
Imi plac pastele ce le-ai adus
la 24.03.2018, 00:18

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking