Paste cu ardei copti, sos picant si ceapa verde

Postat de RODIMUR in Paste
6 Apr 2019 | 2559 vizualizari
Paste cu ardei copti, sos picant si ceapa verde

De obicei fac acest fel de mâncare cu cus-cus, dar cum cel pe care-l am acum în casă este ”cu ouă”, l-am înlocuit cu paste (”floricele”) pe al căror ambalaj scrie că ar putea avea ceva urme de ouă, sau de soia. Mi s-a părut că așa este mai acceptabil, din punctul de vedere al restricțiilor alimentare din Post. Nu numai atât, pastele acestea s-au armonizat perfect cu sosul picant, absolut excelent și cu ardeii capia copți, dulci și foarte buni. În total, o mâncare excelentă, din care nu m-am sfiit să mânânc trei porții, aproape una după alta, într-atât de bună era. În plus, o rețetă în care am folosit ardei capia copți, puși la congelator în toamnă, iar rezultatul a fost mai bun decât oricare alt preparat cu ingrediente similare.

Ingrediente

  • 250 grame de paste din grâu dur (”floricele”)
  • 4 ardei capia, copți (de la congelator)
  • Pentru sosul picant:
  • 1 ceapă
  • 5-6 căței de usturoi
  • 2 roșii
  • 150-200 ml de suc de roșii
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță de boia de ardei dulce cu ierburi
  • 1 linguriță de chilli
  • 1 linguriță de oregano
  • 2 lingurițe de zahăr tos
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:
  • codițele de la 5-6 cepe verzi

Mod de preparare

Ardeii copți se scot din timp din congelator, ca să se decongeleze natural și se pun de la bun început într-o strecurătoare, ca să se scurgă zeama.

Când s-au decongelat complet și s-au scurs de zeamă, ardeii se taie fâșii și apoi în formă de dreptunghiuri, dar nu prea mici.

Pastele se pun la fiert, cu apă rece și sare, pentru 7-8 minute (sau cât se recomandă pe ambalaj).

Se spală codițele de ceapă și se taie rondele.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci să se înmoaie puțin.

Se spală roșiile, se taie mărunt și se pun la călit, la foc mic, cu ceapa și usturoiul.

Se adaugă toate condimentele (sarea, piperul, oregano, boiaua de ardei dulce, chilli și zahărul) se amestecă și se mai lasă tigaia la foc mic, până mai scade puțin lichidul. Se adaugă sucul de roșii, se amestecă pentru omogenizare și după 4-5 minute, când sosul a mai scăzut, se ia tigaia de pe foc.

Se strecoară pastele fierte, se clătesc cu apă rece, se scurg și se pun în platoul de servit. Se pun ardeii copți tăiați, de jur împrejur, iar pe mijloc se pune sosul picant. Se decorează cu ceapa verde tăiată rondele și se servește imediat. Sosul picant rămas se pune într-un bol, pentru cei cărora le place și mai vor puțin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ardei copti, sos picant si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Paste cu ton

Postat de caroline

Paste cu ton

Punem o oala cu apa la fiert .Cand apa incepe sa fiarba , punem sare si apoi adaugam pastele. Le fierbem 11 minute  sau in functie de tipul de paste folosit, le fierbem conform indicatiilor...

Citeste continuarea

Paste cu broccoli si rosii cherry

Postat de gurita_ta2005

Paste cu broccoli si rosii cherry

Se pune o oala cu apa si sare la fiert,cand incepe sa clocoteasca se pun pastele la fiert,se desfac cu furculita,se fierb mai putin fiind proaspete. Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2019, 14:36
Ce culori frumoase in farfurie!
la 06.04.2019, 14:55
Mulțumesc frumos, Mirela! Culorile naturii...
la 06.04.2019, 14:59
Delicioasa!
la 06.04.2019, 15:01
Mulțumesc frumos, Ancutsa, pentru apreciere!
la 06.04.2019, 18:14
Ce paste bune!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking