Paste cu sos caju si broccoli

Postat de andaoana in Mancaruri de post
27 Noi 2018 | 5344 vizualizari
Paste cu sos caju si broccoli

Pentru ca suntem in perioada postului va recomand o reteta foarte gustoasa, vegetariana. Sosul de caju este atat de fin si cu o aroma discreta incat ar fi bine sa-l folosim in loc de smantana. Eu m-am indragostit de el. Alunele caju sunt foarte benefice organismului nostru, au un continut scazut de grasimi in comparatie cu alte alune, un continut mare de zinc, vitamina E si seleniu.

Ingrediente

  • paste 500 gr (de care doriti, cu ou sau fara ou, si in ce forma va plac)
  • brocoli ( 500gr)
  • 100 gr caju
  • 100 ml lapte de migdale neindulcit ( se poate folosi apa sau supa de legume)
  • ierburi aromatice
  • sare
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 catel usturoi

Mod de preparare

Trebuie sa incepem cu alunele caju. Le punem la hidratat intr-un vas cu apa rece pentru vreo 2 ore.

Dupa acest interval de timp intr-un blender punem: laptele de migdale, sare, ierburi aromatice si caju-ul scurs de apa. Pornim blenderul si il lasam sa-si faca meseria pana cand obtinem un sos fin si destul de gros.

Intr-o oala mare punem apa si sare si o lasam sa clocoteasca. Adaugam pastele si le lasam sa fiarba cat scrie pe pachet (8,10,12 minute)

Le scurgem de apa.

Broccoli il desfacem buchetele si il fierbem in apa cu putina sare 5 minute. Scurgem bine.

Intr-o tigaie antiaderenta punem uleiul de masline, broccoli si usturoiul feliat. Le lasam foarte putin la calit si adaugam peste ele sosul.

Amestecam de cateva ori, potrivim de sare si piper si adaugam pastele.

Mai amestecam putin de cateva ori astfel incat sosul sa ajunga pe toate pastele.

Servim calde.

Va doresc pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos caju si broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mancarica de conopida

Postat de Nadyne

Mancarica de conopida

Conopida se curata de frunze, se lasa 10-15 minute in apa rece, apoi se rupe buchetele si se fierbe in apa cu sare. Nu trebuie fiarta excesiv, pentru a nu se sfarama, cand o adaugam in...

Citeste continuarea

Biscuiti de post, cu nuca si coaja de portocala confiata

Postat de rocsi_1612

Biscuiti de post, cu nuca si coaja de portocala confiata

Intr-un bol amestecam laptele de soia cu indulcitorul si uleiul. Miezul de nuca il punem la robot impreuna cu coaja de portocala confiata si le maruntim. Le incorporam in bol, impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2018, 11:26
Ce interesant! Arata bine!
la 27.11.2018, 11:28
O rețetă specială...!
la 27.11.2018, 11:32
Hmm... interesant sosul!
la 27.11.2018, 11:32
N-am mâncat ink cu broccoli dar arata delicios 😍😍😍
la 27.11.2018, 11:36

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking