Ingrediente
- 250 g paste (eu am folosit penne)
- 80g ciuperci
- 2 căței de usturoi
- sare
- piper
- 30g unt
- 100g șuncă presată
- Pentru sos:
- 100g brânză cu mucegai
- 30g parmezan
- 200ml smântână pentru gătit
- sare
- piper
Mod de preparare
Într-o oală, pui apă cu sare la fiert și când dă în clocot apa, dai drumul pastelor. Le lași să fiarbă conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le iei de pe foc și le pui într-o sită să se scurgă de apă.
Ciupercile le scurgi bine, le clătești si le tai bucățele.
Încingi o tigaie și topești untul, apoi pui șuncă tăiată cubulețe și usturiul tăiat felii și le prăjești câteva minute, pe ambele părți apoi le scoți pe un prosop absorbant de hârtie. Adaugi ciupercile, le călești 2-3 minute și le scoți pe un prosop absorbant de hârtie.
Tai brânza cu mucegai cubulețe și o adaugi în tigaie și o lași să se topească, apoi adaugi smântână pentru gătit și parmezan și amesteci până când se omogenizează compoziția, apoi adaugi șunca și ciupercile și amesteci. Adaugi sare și piper după gust (dacă mai este cazul). Adaugi pastele și amesteci ușor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de branza cu mucegai" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|