Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

Postat de Bucataras in Paste
23 Apr 2024 | 499 vizualizari
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

Ingrediente

  • 400 g rigatoni
  • 2 litri apă
  • Sare și piper
  • Oregano uscat
  • 250 ml smântână de gătit
  • 3 linguri parmezan Parmigiano Reggiano ras
  • 1/2 ceapă
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 100 g gorgonzola DOP
  • 200 g mușchi de vită

Mod de preparare

Cum se prepară Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

Punem apa la fiert într-o oală mare și adăugăm un praf de sare. Când apa fierbe, adăugam pastele și le preparăm conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când pastele sunt fierte, le scurgem și păstrăm puțină apă de la fiert deoparte.

Între timp, tăiem mușchiul de vită în felii subțiri și încingem uleiul de măsline într-o tigaie. Adăugăm vita și o prăjim la foc iute pentru câteva minute până se rumenește frumos pe toate părțile. Punem sare și piper după gust și răsturnăm carnea într-un bol. Tăiem mărunt ceapa și o punem în tigaia în care am prăjit carnea.

Călim ușor, cât să se înmoaie, după care adăugăm smântâna lichidă. Lăsăm sosul să ajungă la punctul de fierbere, apoi adăugăm gorgonzola și parmezanul Parmigiano Reggiano în sosul de smântână și amestecăm până brânza se topește complet.

Aromatizăm sosul cu puțin oregano uscat și ajustăm gustul cu sare și piper după preferințe, după care punem carnea și pastele peste sos. Amestecăm bine pentru a le acoperi uniform.

Dacă sosul pare prea gros, îl subțiem cu puțină apă de la fiert păstrată anterior.
Presărați parmezan Parmigiano Reggiano ras deasupra pastelor și serviți-le imediat, garnisite cu ierburi proaspete sau fulgi de chilli, dacă doriți.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tortellini cu sos de tomate si bacon

Postat de cristeena20

Tortellini cu sos de tomate si bacon

- Punem apa la fiert pentru paste; - Intr-o tigaie cu pereti inalti punem ceapa tocata fin cu ulei de masline si lasma sa se inmoaie la foc mediu-mic, pana devine moale, dar nu fripta. Adaugam...

Citeste continuarea

Tagliolini cu dovlecei si praz

Postat de simona72

Tagliolini cu dovlecei si praz

Se pune apa cu sare la fiert, aproximativ 1,5 litri. Cand apa clocoteste se pun pastele si se lasa sa fiarba 3 minute. Dovlecelul se spala, se pastreaza coaja si se usuca cu prosop curat de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2024, 11:50
la 24.04.2024, 09:56
Mnm,mnm. 👍👍👍
la 27.04.2024, 19:25

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking