Paste negre cu somon si sos pesto

Postat de cristeena20 in Paste
15 Sep 2020 | 2745 vizualizari
Paste negre cu somon si sos pesto

Ingrediente

  • 1/2 pachet spaghete negre
  • 2 felii somon
  • busuioc verde
  • ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 4 catei usturoi
  • parmezan ras
  • 2 rosii
  • sare, piper
  • vin alb

Mod de preparare

Punem pastele la fiert in apa cu sare. Eu am ales spaghete negre (cu cerneala de sepie), dar exista si linguine negre. 

Feliile de somon se condimenteaza doar cu sare si piper, apoi se prajesc in tigaia gratar (fara ulei). Cand sunt gata, se faramiteaza in bucati potrivite.

Intr-o tigaie tocam ceapa marunt si o calim in ulei de masline pana devine aurie, apoi adaugam usturoiul si continuam pana devine si el prajit; Adaugam rosiile tocate in cubulete si apoi stingem cu putin vin alb. Cand acesta scade, adaugam pastele scurse, apoi amestecam.

Adaugam somonul si sosul pesto facut din ulei de masline, busuioc proaspat,sare, piper, putin usturoi  si parmezan ras (toate facute in blender).

Servim cu parmezan ras si frunze proaspete de busuioc tocate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste negre cu somon si sos pesto" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Salata de paste tricolore cu polonezi si muraturi

Postat de panacris

Salata de paste tricolore cu polonezi si muraturi

Într-un vas special pentru paste sau o oală mai înaltă se pune la fiert cca. 2000 ml apă rece cu sarea de mare. Când apa clocotește se adaugă pastele și se lasă la fiert...

Citeste continuarea

Taitei de casa

Postat de gicuta69

Taitei de casa

Punem oul intr-un castron, adaugam sarea,uleiul si il batem cu furculita. Incepem sa adaugam faina si sa framantam. Ne va iesi un aluat elastic si potrivit de tare  .   Nu punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.09.2020, 22:39
la 15.09.2020, 22:47
Ce negricioase sunt...
la 16.09.2020, 19:44
la 16.09.2020, 21:11
la 16.09.2020, 21:20

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking