Ingrediente
- 4 păstrăvi - aprox. 300 g bucata
- 100 g roșii uscate la soare în ulei
- 100 g măsline fără sâmburi de preferat negre
- 8 căței de usturoi
- o mână frunze de busuioc proaspete
- 100 ml vin alb
- ulei de măsline
- sare
- piper negru
Mod de preparare
Încingem cuptorul la 200 grade C.
Păstrăvii eviscerați se spală bine și se lasă un pic la scurs ori se zvântă cu un prosop de hârtie. Într-un castron amestecăm roșiile uscate cu măslinele negre, cățeii de usturoi feliați și frunzele de busuioc. Aranjăm păstrăvii într-o tavă unsă cu puțin ulei de măsline, după ce i-am condimentat cu sare și piper negru măcinat. Cu jumătate din amestecul de roșii umplem păstrăvii, restul de amestec porționându-l pe fiecare pește. Stropim cu ulei de măsline și vin alb sec.
Dăm la cuptor pentru 20-25 minute.
Servim pe platou cu salată verde și ornăm cu frunze de busuioc proaspete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Păstrăv cu arome mediteraneene" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|