Pastrav la cuptor umplut cu ierburi aromate

Postat de merisor67 in Pastrav
25 Mar 2019 | 2666 vizualizari
Pastrav la cuptor umplut cu ierburi aromate

Foarte gustos a ieșit acest păstrăv la cuptor umplut cu ierburi aromate! Pentru că m-a rugat cineva să-i prepar 2 păstrăvi la cuptor, m-am gândit să-i umplu cu ierburi aromate și multă lămâie, pentru un plus de gust. Și bine am făcut, că tare mult mi-a mulțumit degustătorul.

Ingrediente

  • 2 păstrăvi
  • sare
  • piper
  • chilli
  • 4-5 frunze de busuioc
  • 2 crenguțe de rozmarin
  • 1 căpățână usturoi
  • oregano uscat
  • tarhon uscat
  • 1 lingură ulei
  • 1 crenguță de roșii cherry

Mod de preparare

Păstrăvul, curățat și eviscerat, se unge cu ulei și pe exterior și pe interior, se presară cu sare, piper, puțin chilli, se crestează pe partea care va sta deasupra în timpul tratamentului termic, iar în crestături se va adăuga câte un cățel de usturoi strivit. În interiorul păstrăvului se adaugă ierburile aromate și câteva felii mici de lămâie. Se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar pe lângă el se așază crenguța de roșii cherry, frunze de busuic, rozmarin și câțiva căței de usturoi. Păstrăvul se dă la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau în funcție de cuptorul fiecăruia, până este bine pătruns. Se servește cu roșiile cherry coapte, care se pot transforma într-un sos împreună cu usturoiul copt și frunze de busuioc. Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor umplut cu ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pastrav pe pat de legume picante

Postat de Sim0naWorld

Pastrav pe pat de legume picante

Pastravii i-am spalat si uscat, apoi i-am dat prin faina si i-am prajit in ulei, cate 5 minute pe fiecare parte. I-am scos, si i-am tinut intr-un vas la cald. In acelasi ulei am calit...

Citeste continuarea

Pastrav la gratar

Postat de mihaelar63

Pastrav la gratar

Pastravul mare l-am curatat si spalat. Usturoiul se piseaza si se amesteca cu sare, zeama de la o lamaie si cu putin ulei de masline. Cu acest amestec se ung bucatile de peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2019, 09:24
Ce bine arata!
la 25.03.2019, 09:29
Cât de bine arată...!
la 25.03.2019, 09:31
la 25.03.2019, 09:48
Arata grozav . Merisor, vin la degustat !!!
la 25.03.2019, 10:12
Mulțumesc, drăguțelor! Mohaela, te-aș primi la masă, dar nu mai am de mult ))

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking