Pate din linte rosie

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de post
18 Mar 2019 | 6043 vizualizari
Pate din linte rosie

"Retete de post creative" In zilele de post am vazut ca multa lume cumpara pateuri de post si in cantitati destul de mari. La noi in casa nu stiu daca cumparam o data pe an si atunci in caz de maxima urgenta, adica sa am foarte multa treaba si sa nu am deloc timp sa pregatesc ceva de post. Prefer mereu manacrurile pregatite in case si produse cu cat mai putine E-uri, recunosc.
Nu stiu cata lume iubeste lintea, dar va pot spune ca se aseamana la gust cu fasolea, asa ca nu este cazul sa fugiti de ea. In plus, are foarte multe beneficii.
Astazi, vin si va propun un pate de linte foarte, foarte gustos. Eu una nu ma asteptam sa fie atat de bun si sa imi placa atat de mult. Puteti pregati o cantitate mai mare, il puneti intr-o caserola in frigider si va ajunge pentru cateva zile. Puteti incerca reteta, macar o data, de curiozitate.

Ingrediente

  • 300 gr linte rosie
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingurita amestec de legume natural
  • o foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • marar uscat
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 3-4 linguri ulei

Mod de preparare

Curatati morcovul, il taiati bucati mai mari, il puneti la fiert. Cand este patruns, il scoateti intr-un bol si il lasati sa se raceasca. Intr-o oala puneti cam 3 litri de apa, apoi dati drumul la linte. Puneti oala pe foc, presarati sare, piper, amestecul de legume si foaia de dafin. Amestecati din cand in cand in linte, cand incepe sa fiarba. Lintea o sa fie gata cam in 12-14 de minute, pentru ca fierbe foarte repede, o sa observati asta. Puneti o sita pe un bol, rasturnati lintea in sita, o lasati sa se scurga bine si sa se racoreasca. Ceapa curatata o tocati marunt. Intr-o tigaie puneti uleiul, ceapa tocata si o lasati la cel mai mic foc, cat sa se inmoaie putin, dar sa nu se rumeneasca. Transferati intr-un bol lintea, morcovul, ceapa si le pasati cu un mixer vertical. Daca nu aveti mixer vertical, puteti folosi un robot de bucatarie. Adaugati mustarul, sare, piper, praful de usturoi si mararul uscat. Mai pasati pana toate ingredientele sunt omogene iar pateul are o consistenta cremoasa. Daca mai este nevoie de lichid, adaugati din zeama ce a lasat-o lintea cat a stat la scurs. Puneti pateul intr-o caserola, il dati la frigider. Se serveste simplu, cu felii de rosie, cu o salata de legume, masline sau ce va mai place! Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate din linte rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paste cu legume si sos alb

Postat de timea

Paste cu legume si sos alb

Punem pastele la fiert in apa clocotita cu sare si lasam sa fiarba atat cat scrie pe ambalaj sau pana se fierb pastele , evident :). Spalam si curatam dupa caz legumele. Taiem marunt prazul...

Citeste continuarea

Desert chec cu fructe confiate

Postat de mirela0911

Desert chec cu fructe confiate

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si praful de copt. Separat se amesteca laptele de orez cu zaharul si zaharul vanilat pana se topesc. Se adauga uleiul apoi se toarna peste ingredientele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2019, 21:37
la 18.03.2019, 21:42
Am mâncat linte o singură dată, în Franța, garnitură la un pește imens (pe care nu l-am putut termina). Nu mi s-a părut că ar avea un gust special, poate și din cauza sosului roșu, dar dacă tu zici că are gustul fasolei, preparat astfel, atunci înseamnă că mi-ar plăcea...!
la 18.03.2019, 21:45
Bun!
la 18.03.2019, 21:46
Foarte buna lintea rosie!!
la 18.03.2019, 21:52
Va multumesc mult!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking