Patratele dulci cu morcov si stafide

Postat de Toamna07 in Prajituri
11 Apr 2013 | 4153 vizualizari
Patratele dulci cu morcov si stafide

De la Nigella Lawson strigare,va ofer sa savurati o delicioasa prajiturica simpla, plina de arome si texturi. Este ideala pentru copii.

Ingrediente

Ingrediente:

  • 3 morcovi medii,dati pe razatoarea mare
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 125 ml ulei de masline
  • 50 g stafide rehidratate in rom
  • coaja si zeama de la o jumatate de lamaie
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • un varf de cutit cu nucsoara

Decor: migdale sfaramate

Eu am turnat peste prajitura o glazura cu lichior de oua din comert. Este foarte gustoasa si devine crocanta.

Mod de preparare

Frecam cu telul zaharul cu uleiul de masline.Adaugam ouale,esenta de vanilie si batem in continuare.
Nu este nevoie sa exageram.Turnam in ploaie faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt si amestecam usor cu o paleta.Urmeaza nucsoara,coaja si zeama de lamaie,stafidele rehidratate in rom.Le incorporam in compozitie si la final adaugam morcovii putin storsi.Amestecam.

Nu trebuie sa va faceti griji ca nu va iese,mergeti la sigur,prajitura nu trebuie sa creasca mult, dar trebuie sa fie pufoasa si umeda.

Turnam compozitia intr-o forma de 23 cm unsa cu unt si tapetata cu faina,nivelam si dam la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 30-40 minute.Cand este gata,o sa se desprinda de pe margini.

Portionati,glazurati,presarati migdale si savurati.:)

Daca nu doriti sa o glazurati,presarati migdale peste prajiturica inainte de a o baga la cuptor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele dulci cu morcov si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Strudele cu mere

Postat de Irina

Strudele cu mere

Eu am folosit aluat de foietaj congelat, dar ideal e aluatul preparat in casa. Am spalat, curatat de cotoare si coji merele si le-am taiat felii. Intr-o tigaie am pus 4 linguri de zahar, am...

Citeste continuarea

Desert prajitura Madalina

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Madalina

Am folosit o tava cu dimensiuni de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Blat : Margarina la temperatura camerei am mixat-o cu zaharul si galbenusurile. Am mixat albusurile cu un praf de sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2013, 11:36
la 11.04.2013, 11:51
Sună bine!
la 11.04.2013, 12:24
Arata bine
la 11.04.2013, 12:29
Vaaaaaaaaai cat de bine arata
la 11.04.2013, 12:44
Super bine arata!! trebuie sa fie si gustoase!!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking