Pepene galben umplut cu fructe si inghetata

Postat de nico15 in Dulciuri
7 Noi 2010 | 7101 vizualizari
Pepene galben umplut cu fructe si inghetata

Delicios

Ingrediente


  • 6 Pepeni galbeni
  • 150 gr de struguri albi
  • 150 gr de struguri negri
  • 3 Kiwi
  • 1 Mango
  • 2-3 portocale
  • 2-3 banane
  • 2-3 mere
  • 50 gr de afine
  • 50 gr mure
  • 50 gr zmeura
  • 150-150 gr de smochine
  • 50 gr de coacaze
  • ½ de sticla de sampanie
  • 20-30 ml de cognac

* Pentru 12 portii

Mod de preparare




Mod de preparare:

Fructele se spala, pepenii galbeni se taie in jumatati se curata de seminte si se taie din interiorul pepenelui cubulete potrivite, cubuletele se pun intr-un castron mare peste care se adauga celelalte fructe dupa cum urmeaza. Se curata merele de coaja si se taie in cubulete portivite, la fel se procedeaza si cu mango, se curata kiwi si bananele si se taie in rondele, boabele de struguri, smochinele se taie in jumatate(intregi), portocala se decojeste si se taie tot in cubulete. Se adauga murele, afinele, coacazele si zmeura dar se mai opresc cateva din fiecare fruct si pentru décor, peste fructele respective se adauga samapania de preferat dulce si se lasa sa stea 1-2 ore pentru a prinde acest gust dulceag si se da la frigider.

Separat se pune o tigaie pe foc in care se pun 4-5 linguri de zahar, si se lasa pentru a se carameliza, dupa cele doua ore, fructele se scot din frigider si se lasa sa se scurga de suc-ul respectiv dupa care se adauga in tigaie peste zaharul caramelizat, pentru un gust mai deosebit se adauga 20-30 de ml de cognac pentru a se flamba putin, dupa care se scot fructele se pun in pepenele galben langa care se vor adauga 2-3 cupe de inghetata se va adauga frisca, menta proaspata si ciocolata rasa se poate servi.

Tortul de inghetata poate fi cumparata din comert sau facut de noi in casa,am atasat fotografia si cu tortul de inghetata pregatit in casa . Daca e cumparat tortul de inghetata sau inghetata nu mai dureaza asa de mult pregatirea. Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Pepene galben umplut cu fructe si inghetata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert fursecuri cu ciocolata

Postat de oanapl

Desert fursecuri cu ciocolata

Se rupe ciocolata bucățele și se topește pe baie de aburi împreună cu laptele. Se lasă să se răcorească după ce s-a topit.  Se mixează untul de la temperatura camerei...

Citeste continuarea

Prajitura din albusuri, mac, cacao si nuca

Postat de panacris

Prajitura din albusuri,  mac, cacao si nuca

Albușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic împreună cu sarea și oțetul. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2010, 20:38
sanatoasa
la 08.11.2010, 10:03
este racoritor mai ales vara ador inghetata si pepenele aromat
la 16.03.2011, 14:23
eu am mancat ceva de genul asta la mare la vama veche , intr-o jumatate de pepene iti punea 1 clatita mare care a fost flambata inainte o taia in bucatele m-ai mici, o stropea cu coniac parca punea niste fructe, apoi multa frisca si deasupra topping de ce vreiai tu o nebunie a fost

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking