Pere in vin umplute cu ciocolata

Postat de Brindusa in Dulciuri
27 Sep 2011 | 4765 vizualizari
Pere in vin umplute cu ciocolata

am mai vazut reteta de pere fierte in vin, dar de data asta eu le-am umplut cu un amestec de ciocolata, alune si merisoare. Ce a iesit? O nebunie!

Ingrediente

  • 6 pere nu foarte moi
  • 400 ml vin rosu
  • 1litru apa
  • 150 g zahar tos + 3 linguri pentru presarat
  • 2 batoane scortisoara
  • 5 teci cardamom
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g alune de padure
  • 50 g merisoare
  • 150 g unt, topit
  • 6 foi mari de placinta

Mod de preparare

Pune la fiert apa, vinul, zaharul, scortisoara si cardamomul.

In acest timp curata perele de coaja si scoate-le semintele. 

Cand apa cu vin incepe sa fiarba, pune perele in oala. Daca nu sunt complet acoperite de lichid, mai adauga putina apa. Lasa la fiert cam 20 de minute, sau pana ce perele s-au inmuiat. 

Lasa perele sa se raceasca in lichid. Daca nu ai timp, poti continua pregatirea retetei a doua zi.

 Incalzeste cuptorul la 180 C

Taie ciocolata si alunele in bucati nu prea mari. Amesteca ciocolata, alunele, merisoarele si 50 g de unt topit.

Scoate perele din lichid (pe care il pastrezi) si umple-le cu amestecul de ciocolata. Ceea ce ramane imparte in 6 parti egale.

Taie foile de placinta in 4, sau in bucati destul de mari sa cuprinda perele.

Intinde o foaie de placinta, unge-o cu unt topit si presar-o cu zahar. Peste ea pune inca 3 foi de placinta, ungandu-le cu unt si zahar. In centru pune 1 parte din amestecul de ciocolata. Deasupra pune o para si infasoara in jurul ei foile de placinta. Unge-le cu putin unt si presara-le cu putin zahar.

Repeta acelasi mod de pregatire pentru celelalte 5 pere. Unge o tava cu putin unt si pune in ea perele. Coace-le la 180 C cam 20 minute, sau pana cand devin aurii.

In acest timp scoate scortisoara si cardamomul din lichid. Fierbe lichidul pana cand se caramelizeaza putin si devine un sirop gros.

Serveste cate o para in 2-3 linguri de sos de vin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in vin umplute cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri cu untura si smantana

Postat de Constelatialeu

Fursecuri cu untura si smantana

Intr-un castron punem untura, adaugam smantana, zaharul, zaharul vanilat, ouale, praful de sare si coaja de portocala. Omogenizam bine toate ingredientele, apoi punem praful de copt si stoarcem...

Citeste continuarea

Cozonac cu rahat

Postat de reisnaor_2006

Cozonac cu rahat

      Pregatim maiaua din putin lapte caldut, drojdia si 1 lingura de faina. Restul de lapte il incalzim putin impreuna cu zaharul. Intr-un bol cernem faina amestecata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2011, 22:20
cred si eu ca a iesit o nebunie
la 27.09.2011, 22:27
imi ploua in gura la ce vad aici
la 27.09.2011, 22:29
Aoleu ce nebunie ai facut Brandusa
la 27.09.2011, 22:41
arata delicios
la 28.09.2011, 07:58
A iesit ceva senzational Bravo

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking