Perisoare de pui cu tortelloni in sos de legume

Postat de merisor67 in Pui
22 Mai 2019 | 3617 vizualizari
Perisoare de pui cu tortelloni in sos de legume

Pot să vă spun că toate ingredientele acestui preparat: Perișoare de pui și tortelloni în sos de legume, au fost delicioase și s-au combinat perfect. Perișoarele de pui  aromate cu cimbrișor, tortellonii cu spanac și ricotta, iar sosul foarte consistent cu multe legume, le-a înnobilat gustul.

Ingrediente

  • Pentru perișoare:
  • 1 kg piept de pui
  • 1 ceapă
  • 75 g orez
  • 2 ouă
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper măcinat
  • 1 linguriță cimbrișor uscat
  • Pentru sosul de legume:
  • 2 cepe
  • 5 căței de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 1/2 rădăcină de țelină, mică
  • 3 roșii de grădină, coapte
  • 2 linguri pastă de roșii cu ardei copți
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • cimbru uscat
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • În plus:
  • 2 l apă
  • 250 g tortelloni cu ricotta
  • 1 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare

Tocăm pieptul de pui împreună cu ceapa. Adăugăm condimentele, orezul și încorporăm ouăle. Omogenizăm bine compoziția de perișoare din piept de pui. Punem apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere adăugăm o linguriță de sare și amestecăm până se dizolvă. Formăm perișoarele și le scufundăm în apa de pe foc. Le lăsăm să fiarbă până sunt bine pătrunse, înlăturând spuma care se formează. Adăugăm apoi tortellonii și îi lăsăm să fiarbă conform instrucțiunilor de pe pachet, aproximativ 8 minute.

Cât timp fierb perișoarele, ne ocupăm de sosul de legume. Curățăm legumele și le clătim cu apă rece. Tocăm ceapa solzișori, usturoiul rondele, iar morcovii, țelina și dovlecelul, le dăm pe răzătoare.

Opărim roșiile, le decojim și le tocăm mărunt. Punem uleiul la încins și călim mai întâi ceapa cu usturoiul, apoi adăugăm morcovii și țelina. Mai stropim din când în când legumele cu supă fierbinte, să reducem din gustul intens de prăjeală. Când toate ingredientele sunt bine pătrunse, adăugăm dovlecelul și așteptăm să se pătrundă și acesta, amestecând din când în când în vas. Adăugăm roșiile și lăsăm sosul să fiarbă 10-15 minute, după care adăugăm pasta de roșii cu ardei copți, pentru gust și consistență. Potrivim gustul sosului cu sare, piper, cimbru și busuioc, punând aceste ingrediente în mai multe prize.

Când sosul este bine fiert, îl adăugăm peste perișoarele și tortelloni din celălalt vas. Mai lăsăm preparatul pe foc 6-7 minute să se întrepătrundă gusturile, apoi stingem focul și adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt.

Este un preparat delicios și consistent, merge servit simplu, sau cu o salată de legume alături.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de pui cu tortelloni in sos de legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Snitel de pui la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Snitel de pui la cuptor

Pieptul de pui se taie felii,se bat cu batatorul de snitele si se condimenteaza pe ambele parti. Intr-o fafurie adanca amestecam cele 2 oua,iar in alta farfurie punem pesmetul,cu susanul si...

Citeste continuarea

Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor

Postat de vasimur

Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor

Iata cum se prepara Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor Ne ocupăm mai întâi de pulpe, ca să aibă timp să se marineze. Curățăm pulpele de eventuale...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2019, 21:10
Vaiiiiiiiiiiiiii, ai torturat verisoarele de pui...
la 22.05.2019, 21:20
bune bune
la 22.05.2019, 21:31
Cleme )))
la 22.05.2019, 21:35
Foarte bune!
la 22.05.2019, 22:20

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking