Pernute crocante din mamaliguta

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
8 Oct 2013 | 15332 vizualizari
Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am pus-o in aplicare. A iesit ceva bun de rontait printre mese, sau in fata televizorului, cum recomanda ea.

Ingrediente

  • 150 gr mamaliguta
  • 200 gr faina
  • 75 gr branza
  • 200 ml ulei

Mod de preparare

Mixam mamaliguta impreuna cu branza, eu am strivit-o cu furculita, apoi incepem sa incorporam faina si framantam un aluat care sa se poata intinde.

Eu am adaugat faina pana cand nu s-a mai lipit aluatul de maini.

Intindem aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei si taiem patratele, cerculete, triunghiuri sau ce forme dorim.

Punem uleiul intr-o tigaie la incins si prajim pernutele cate un minut pe fiecare parte.

Au iesit crocante si bune, dar data viitoare dublez cantitatea de branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pernute crocante din mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Evantai de vinete cu dovlecel, bacon si rosii

Postat de merisor67

Evantai de vinete cu dovlecel, bacon si rosii

Am spalat vanata bine si am feliat-o pe lung, in 8 felii, fara a-i indeparta coaja. Am uns feliile cu ulei de masline pe o parte si pe alta si le-am pudrat cu sare, busuioc si piper,...

Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu dovlecel si mozzarella

Postat de caroline

Cartofi la cuptor cu dovlecel si mozzarella

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem apoi la fiert in apa rece cu sare pentru 20 minute. Cand sunt gata ii scurgem bine de apa. Dovleceii ii spalam, ii taiem la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2013, 09:42
CE IDEE BUNA !!!
la 08.10.2013, 09:45
Chiar e o idee foarte buna si interesanta
la 08.10.2013, 09:47
bune bune
la 08.10.2013, 09:48
Va multumesc!
la 08.10.2013, 09:48
Adica asa numai bune de mancat dimineata

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking