Ingrediente
- 1 kg carne de curcan (piept);
- 6 cepe galbene uscate;
- 1 morcov;
- 200 ml. apă (supa de legume sau de pui);
- 200 ml. suc de roşii făcut în casă;
- 2 căţei de usturoi;
- 1 linguriţă de zahăr (opţional);
- frunze de busuioc;
- sare, piper, ulei.
Mod de preparare
Curăţăm carnea de pieliţe si vinişoare şi o tăiem în bucăţi potrivite (la frigere oricum se mai strânge).
Într-o tigaie încălzim 2-3 linguri de ulei şi rumenim carnea uşor, invârtind-o pe toate părţile.
Curăţăm cepele şi morcovul. Tăiem ceapa julien, iar morcovul îl radem pe răzătoarea mare.
Adăugăm legumele peste carnea uşor înăbuşită şi amestecăm.
Lăsăm să se pătrundă şi legumele, adăugând apă caldă (sau supă) treptat, ori de câte ori este nevoie (ţinând cont că şi carnea va lăsa suc).
După ce carnea şi legumele s-au fiert adăugăm sucul de roşii, usturoiul curăţat şi tăiat feliuţe şi linguriţa cu zahăr.
Lăsăm să mai fiarba maxim 10 minute (cu vasul descoperit).
Potrivim gustul de sare şi piper şi adăugăm verdeaţa tocată.
Servim simplă, cu mămăliguţă sau alături de garnitura preferată.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|