Piept de porc la gratar cu cartofi noi

Postat de xana in Porc
6 Iun 2014 | 7645 vizualizari
Piept de porc la gratar cu cartofi noi

Noua ne place mult pieptul de porc facut pe gratar si prefer sa-l las cat mai rumen pentru a se topi cat mai mult din grasime.

Ingrediente

  • 6-7 felii subtiri de carne de porc de pe piept
  • sare
  • Pentru sos(folosit in timpul coacerii carnii):
  • cca 100 ml ulei
  • 3 catei de usturoi pisati
  • oregano
  • boia de ardei
  • sucul de la o lamaie
  • Pentru cartofi:
  • cca 500 gr cartofi noi
  • boia de ardei
  • 2 catei de usturoi pisati
  • sare
  • piper
  • 5-6 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Curatam cartofii si ii condimentam cu celelalte ingrediente. Ii punem intr-o tava si ii dam la cuptor, la 200 de grade pana se rumenesc.

Amestecam bine toate ingredientele sosului si ne luam la indemana o pensula.

Dam carnea cu sare si o punem pe gratarul incins si cu ajutorul pensulei o ungem din cand in cand cu sosul, pana se rumeneste sau pana credeti ca este gata.

Servim alaturi de cartofii noi, care vor fi gata in aproximativ o ora si salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc la gratar cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cartofi umpluti cu carne tocata, in sos de rosii

Postat de merisor67

Cartofi umpluti cu carne tocata, in sos de rosii

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă clocotită cu sare și o linguriță de zahăr. Zahărul adăugat în apa fiartă, va conferi cartofilor un plus de...

Citeste continuarea

Porc cu susan la punga in cuptor

Postat de Valclaudia

Porc cu susan la punga in cuptor

Preincalzim cuptorul la 220 grade. Spalam carnea si o taiem cubulete de marimea dorita. Peste bucatile de carne presaram sare si piper, condimentul din comert pentru carne de porc, boiaua...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.06.2014, 06:28
la 06.06.2014, 06:59
cat de bine arata
la 06.06.2014, 08:27
Arata super!
la 06.06.2014, 08:58
la 06.06.2014, 09:17

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking