Piept de porc la tava cu inele glasate de ceapa

Postat de Doinavar in Porc
17 Feb 2013 | 4505 vizualizari
Piept de porc la tava cu inele glasate de ceapa

Ceapa o folosim de obicei la tocanite, ciorbe, supe, papricas, zacusca, etc., dar ea singura poate constitui o garnitura deosebita, gustoasa si aromata, in special langa o friptura de porc la tava.

Ingrediente

  • 1,2-1,5 kg piept de porc (cotlet, pulpa, muschiulet, ceafa, gusa)
  • 1 morcov
  • 5-6 cepe
  • 50 g mazare (proaspata, conservata sau congelata)
  • 1 lingurita miere
  • 2 linguri otet rosu
  • 3-4 linguri ulei pentru prajit
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 varf de cutit boia iute
  • 3-4 foi de dafin
  • 500 ml bere blonda
  • 2 linguri ketchup
  • 3 lingurite zahar
  • unt cat o nuca
  • 1/2 ardei gras rosu, 1 castravete acru
  • 1 peperoni
  • 2 lingurite baza pentru mancaruri
  • sare, piper, cimbru, maghiran, ienibahar, coriandru

Mod de preparare

Spalati si feliati carnea, condimentati feliile, fara sa puneti sare, apoi puneti-le la prajit in uleiul incins, 2-3 minute pe fiecare parte, pana devine albicioasa. Scoateti carnea din ulei si asezati-o intr-o tava mai inaltuta. Curatati morcovul si ardeiul gras, taiati-le bastonase, apoi asezati-le langa carne impreuna cu boabele de mazre.  Ungeti carnea cu ketchup, turnati berea, uleiul in care s-a prajit, o lingura de otet,  adaugati 2 lingurite de zahar, foile de dafin, pudrati cu sare, piper, cimbru, ienibahar, maghiran,  adaugati 1/2 litru de apa si dati tava la cuptorul preincalzit la foc mediu 1 ora si 30 minute. Din cand in cand verificati sa nu se arda, eventual micsorati focul si completati zeama cu putina bere sau apa. Mai stropiti carnea cu sosul din tava.

Intre timp curatati cepele, taiati-le rondele si puneti-le la glasat intr-o tigaie antiaderenta cu untul, uleiul de masline, mierea,  otetul rosu ramas, boiaua iute si cea dulce. Nu umpleti tigaia prea tare, mai bine glasati inelele de ceapa in doua-trei ture. Adaugati putina apa si lasati pe foc mic pana scade aproape de tot zeama si inelele de ceapa se desfac frumos si devin aurii. Adaugati putin cimbru, maghiran, baza pentru mancaruri si dregeti gustul de sare si piper. Taiati castraveciorul in fasiute subtiri si puneti-le peste garnitura de ceapa.

Verificati cat de moale este carnea, daca mai trebuie lasati-o la rumenit inca 10-15 minute. Scoateti  tava din cuptor.

Asezati pe platou felii de carne, legume din tava, boabe de mazare, putin sos de la carne si garnitura de inele de ceapa glasata. Decorati cu feliute si fasii de castraveti acri, gogosari, peperoni. Este o friptura picanta, cu garnitura de ceapa, inedita, gustoasa si aspectuoasa. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc la tava cu inele glasate de ceapa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciolan afumat cu mazare si zucchini

Postat de gurita_ta2005

Ciolan afumat cu mazare si zucchini

Ceapa se pune la calit in ulei de masline, dupa cateva minute adaugam si ciolanul taiat cuburi si morcovul feliute. Punem apa si acoperim, lasam la foc potrivit sa fiarba circa 1 ora. Se pun...

Citeste continuarea

Mini tarte cu piept de porc

Postat de Constelatialeu

Mini tarte cu piept de porc

Aluatul foitaj l-am scos din congelator si l-am lasat sa se dezghete, apoi l-am impartit in 6 si am imbracat formele de silicon, apoi am intepat mijlocul cu o furculita. Umplutura : Am taiat in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2013, 11:33
place
la 17.02.2013, 11:45
la 17.02.2013, 11:53
minunat
la 17.02.2013, 19:31
la 18.02.2013, 09:33
Trebuie sa fie bun

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking