Piept de pui la gratar cu duet de cartofi sau "Pranzul de duminica"

Postat de simona72 in Pui
22 Mar 2015 | 4398 vizualizari
Piept de pui la gratar cu duet de cartofi sau "Pranzul de duminica"

Dar nu de duminica asta:)))) Mdeci! La prima vedere pare ceva, asa, mai de fite...dar, de fapt este ceva foooooarte simplu. Adica, piure de cartofi cu piept de pui facut intr-o tigaie gril. Ce iti fura ochii este de fapt motul ala de culoare mov. Culorile atrag privirea, iar intr-o farfurie, culorile sunt vedeta:))) Ce bine am invatat:))) Merge de minune aceasta pata de culoare cand vreti sa va impresionati musafirii. Gatiti o masa simpla si le furati privirea. Nimeni nu se va gandii ca de fapt nu a fost nimic sofisticat. Cartofii astia i-am descoperit nu de mult timp. Chef Sylvia de pe site-ul nostru, a facut acest piure de cartofi. Eu, cand am fazut cartofii astia mov pe raftul unui magazin, m-am aruncat rapid sa-i cumpar, din curiozitate desigur. Asa ca am pregatit acest pranz ultra, super, rapid si usor, iar reactiile au fost pe masura. Sa probati si voi si sa vedeti reactiile familiei, musafirilor...ma rog, pe cei pe care-i aveti la masa...Pofta buna!

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • pt marinata:
  • 1 pahar de vin alb demidulce
  • 1 praf de sare si piper proaspat macinat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura mirodenii pentru pui
  • pentru piure:
  • 4 cartofi albi
  • 3 cartofi mov
  • 2 cuburi de unt gras 82%
  • 50 ml lapte condensat
  • 1 praf de sare
  • fulgi de chili rasniti

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie in felii. Eu prefer feliile nu foarte subtiri, asa ca tai fiecare bucata de piept de pui in doua pe lungime. Amestec toate ingredientele pentru marinata intr-un castron pana se topeste sarea si aromele se intrepatrund. Asez bucatile de pui peste marinata si le tavalesc bine pe toate partile, sa fie patrunse toate bucatile de arome. Le dau deoparte pentru 20-25 minute.

Pentru piure: se spala bine de tot cartofii, fara a fi curatati de coaja. Se pun in apa cu sare si se dau la fiert pana se inmoaie si se poate face piure din ei. Aici, eu nu am stiut si i-am fiert separat. Am crezut ca va iesii culoare din cartofii mov si nu am vrut sa imprumute culoare si cei albi...Se pot fierbe impreuna, nu iasa culoarea din cei mov!! Cartofii fierti si fierbinti se curata de coaja(atentie sa nu va ardeti), se pasireaza separat, cei albi si cei mov, se adauga cate un cub de unt, cateva linguri de lapte condensat(sau lapte dulce) si sare dupa gust. 

Cand aveti piureul gata facut faceti si gratarele de pui. Se pune o tigaie tip gril pe flacara si se lasa sa se incinga. Se pun feliile de piept de pui, se lasa doua minute pe o parte, se intorc si se mai lasa inca doua minute si pe partea cealalta. Se scot intr-un castron si se acopera cu capac sa nu se usuce.

Pentru montarea farfuriei: se pune piure din cartofi albi intr-un inel detasabil. Se niveleaza cu dosul unei linguri si se indeparteaza inelul. Piureul din cartofi mov se pune intr-un pos,se pune peste piureul de cartofi albi, acoperind toata suprafata, dandui-se o forma motata. Alaturi de piure punem piept de pui taiat in fasii, rasnim fulgi de chili peste cartofi si servim mancarea calda cu salata preferata. Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la gratar cu duet de cartofi sau "Pranzul de duminica"" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Piept de pui umplut

Postat de katty

Piept de pui umplut

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet si cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit facem cate un buzunar. Presaram cu sare si piper atat pe exterior, cat si pe interior. Amestecam branza...

Citeste continuarea

Pui cu lamaie la cuptor, pe pat de mere si ceapa

Postat de merisor67

Pui cu lamaie la  cuptor, pe pat de mere si ceapa

Spalam bine puiul si il sectionam pe jumatate, pastrand pieptul intreg. Il masam bine, atat pe piele, cat si pe sub piele, acolo unde putem, cu ulei de masline si il condimentam cu sare, piper...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2015, 11:57
Superb imi place,imi place ,imi place
la 22.03.2015, 12:00
Eu stiu ca pentru mine ai gatt cartofiii mov, deci nu trebuie sa zici ca nu )) minunat arata
la 22.03.2015, 12:01
Adeluta, multu!
la 22.03.2015, 12:01
Asai Timi
la 22.03.2015, 12:01
Tare bun e! Si ce culoare frumoasa au cartofii mov!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking