Piept de pui umplut cu ardei si cascaval cu garnitura de legume la cuptor

Postat de Mihaela11_jo in Pui
10 Mar 2013 | 19604 vizualizari
Piept de pui umplut cu ardei si cascaval cu garnitura de legume la cuptor

Pieptul de pui umplut este o mancare de care nu te plictisesti, deoarece de fiecare data, se poate gati cu ingrediente diferite. Eu am folosit pentru un plus de aroma "za'atar", un condiment specific tarilor arabe. In Iordania, se foloseste doar ulei de masline virgin, nerafinat, care are un gust aparte, putin iute cand este proaspat. Maslinele verzi sunt productie proprie, din livada noastra de masline si murate de mine, cu lamaie si ardei iute.

Ingrediente

  • 3 piepti de pui
  • 4 cartofi mari
  • 50 g cascaval feliat
  • 3 ardei: rosu, verde si galben
  • 2 rosii de marime medie
  • 200 g broccoli
  • masline verzi
  • sare dupa gust
  • piper proaspat macinat dupa gust
  • “za’atar”
  • condiment de pui: all spice, cuisoare, coriandru, ghimbir, cardamom, scortisoara, foi de dafin
  • ulei de masline virgin
  • 1 cana de apa
  • 1 cub de Maggi Bouillon

Mod de preparare

 

 Piepturile de pui se spala, se usuca, se sareaza, se pipereaza si se presara cu condimentul pentru pui.

Ardeiul de 3 culori se taie julien si se pune la calit cu putina sare, piper proaspat macinat si za’atar, in 3 linguri de ulei de masline 3-4 minute.

Se taie un buzunar in pieptii de pui si se umplu cu ardeiul si felii de cascaval.

Se inchid taieturile cu ajutorul scobitorilor de bucatarie si se asaza intr-un vas de Pyrex.

Cartofii se curata de coaja si se taie in bucati de marime medie.

Broccoli se desface in buchetele mai mici.

Rosiile se feliaza rondele.

Intr-un bol, se amesteca toate legumele cu maslinele si restul de ardei ramasi  si se presara cu piper proaspat macinat ,”za’atar” si 3-4 linguri de ulei de masline.

Se aseaza in vasul de Pyrex, de jur imprejurul pieptilor de pui.

Intr-o cana de apa fierbinte se dizolva cubul de Maggi si se toarna peste legume.

Se stropesc pieptii de pui cu putin ulei de masline si se presara cu”za’atar”.

Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul  preincalzit la 220 grade C, timp de 40 de minute.

Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor pana se rumenesc pieptii de pui si cartofii.

Se servesc cu muraturi asortate.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut cu ardei si cascaval cu garnitura de legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Aripioare si pulpe de pui pe pat de lamaie cu sos de usturoi si cu ciuperci

Postat de Sidy

Aripioare si pulpe de pui pe pat de lamaie cu sos de usturoi si cu  ciuperci

Inlaturam pielita de pe pulpele de pui , apoi le facem cu un amestec format din condimente pentru pui,piper proaspat macinat, chilli si sosul de soia.La fel  frecam si aripioarele. Lamaile...

Citeste continuarea

Ostropel cu carne de pasare

Postat de iri_love

Ostropel cu carne de pasare

Pentru inceput curatam ceapa si ardeiul, apoi le tocam marunt. Le punem intr-o tigaie cu ulei la calit, amestecand incontinuu. Apoi adaugam usturoiul curatat si tocat. Separat rosiile le spalam si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2013, 00:14
o bunatate!
la 10.03.2013, 00:22
bun bun
la 10.03.2013, 00:40
Cata culoare,cate arome
la 10.03.2013, 07:32
super
la 10.03.2013, 07:43
Ce-mi place cum arata! Mihaela sa nu uiti sa ma chemi la cules de masline!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking