Ingrediente
- Aluat:
- 1 cana de zahar
- 1 cana de untura (la temperatura camerei)
- 2 oua
- 1 lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie
- coaja rasa de la o portocala
- esenta de vanilie,rom sau de care va place
- faina cat cuprinde
- Crema:
- 400 ml frisca lichida
- 250 g ciocolata neagra
- esenta de rom
- miezul scobit si faramitat
- Decor:
- colorant alimentar galben,verde, rosu
- zahar tos pentru tavalit
Mod de preparare
Se mixeaza untura cu zaharul.Incorporam si ouale, unul cate unul,adaugam bicarbonatul stins cu zeama de lamaie,coaja de portocala si esenta.Amestecam bine cu mainile si incepem sa punem faina putin cate putin pana cand rezulta un aluat nelipicios.Se formeaza bilute si se asaza frumos intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Dam tava la cuptorul preincalzit 180° pt.aprox. 20 min.Nu trebuie coapte prea mult. Se lasa la racit, dupa care se scobesc cu grija. Eu m-am ajutat de un cutit micut.
Frisca impreuna cu ciocolata se pun pe baie de aburi pana se dizolva ciocolata.Amestecam ca sa se omogenizeze.Lasam sa se raceasca apoi mixam bine.Adaugam si miezul scobit impreuna cu esenta de rom, iar cu crema rezultata umplem piersicile.
Pregatim 3 vase cu putina apa in care am turnat colorant diferit in fiecare.Trecem piersicile prim colorant,dupa care,imediat, le tavalim prin zahar tos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici umplute" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (52)
|