Ingrediente
- 2 aripi de curcan
- 1 pulpă inferioară curcan
- 1 cană mazăre
- 1 ceapă mare
- 2 morcovi
- 2 căpăţâni de usturoi
- 7 l apă
- sare
Mod de preparare
Pui carnea la fiert, împreună cu ceapa şi morcovii, în 7 litri de apă, la foc iute. Spumuieşti din când în când. După ce ai luat toată spuma, dai focul mai mic şi laşi să fiarbă aproximativ 2-3 ore. Carnea este gata, când se desprinde uşor de pe oase. Adaugi sare după gust.
După ce a fiert, scoţi carnea din oală şi o laşi să se răcească, apoi o tai bucăţele şi o pui în boluri, împreună cu mazărea, morcovii fierţi, tăiaţi cubulete. Scoţi şi ceapa din apa în care au fiert toate şi, când aceasta s-a mai răcit, pui usturoiul.
Înainte să pui apa în boluri, peste carne, o strecori, pentru a deveni limpede. Depozitezi recipientele la rece ca să se închege compoziţia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|