Pituțe cu iaurt

Postat de panacris in Piine
7 Feb 2015 | 3118 vizualizari
Pituțe cu iaurt

Tot, caut să văd de la cine m-am inspirat și nu găsesc:( M-am ramolit :D Dar pituțele astea expirate au avut mare succes. E o rețeta în care Maricica și-a dat sufletul, adică motorul, după ce m-a slujit cca 10 ani foarte bine. Așa că trebuie să postez rețeta asta în numele ei ;)

Ingrediente

  • făină albă de grâu 660 gr
  • ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • iaurt cca. 400 ml,
  • sare iodată 1 lingură,
  • zahăr tos 2 linguri,
  • drojdie uscată 2 lingurițe,
  • ou 1 bucată,
  • mix de semințe (dovleac, floarea soarelui, in, susan) cca. 3 linguri.

Mod de preparare

 În cuva mașinii de pâine se pun pe rând iaurtul, făina, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. Se programeaza aparatul de preparat  pâine pentru aluat cca. 90 de minute. A fost ultima răbufinire a Maricică. Dar și-a dus treaba la capăt. După ce a frâmântat cu ultimele puteri aluatul, l-am scos din cuvă și l-am lăsat la dospit cca 30 de minute. Apoi aluatul, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se rup bucățele, ce se rounjesc în mâini, atît cât sî se obțină pituțele, se crestează, apoi se ung cu ou bătut, se presară sare iodată și semințe. Se așează pe tava tapetată cu hârtie de pregament și se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la 200 grade.

Spor și poftă bună! 

După Marcicica, a făcut treabă bună, se scoate 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pituțe cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine de secara

Postat de Ksenya

Paine de secara

Maiaua- starter o amestecam cu apa ,apoi treptat adaugam faina  acoperim cu un prosop si lasam la temperatura camerei 12 ore. Eu am activat-o seara, pana a 2-a zi. Atentie! Recipientul...

Citeste continuarea

Colac impletit in 4

Postat de RODIMUR

Colac impletit in 4

În vasul pentru frământat se pune făina amestecată cu sarea și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul, untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2015, 16:29
super
la 07.02.2015, 16:38
CE faine sunt!
la 07.02.2015, 17:08
la 07.02.2015, 17:58
ce bune
la 07.02.2015, 18:07
Până aici simt mirosul

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking