Pizza

Postat de mirela0911 in Pizza
8 Mar 2016 | 6726 vizualizari
Pizza

Este o pizza pregatita cu ce am avut prin casa, cu diferenta ca i-am facut pe margine o bordura umpluta cu branza framantata. a iesit tare buna!

Ingrediente

Pt. blat:

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • sare
  • 1 lgt zahar
  • 3 lg ulei
  • lapte cat cuprinde

Pt. topping:

  • sos pentru pizza
  • 150 g sunca
  • 100 g salam
  • 1 bucata carnat picant
  • 1 ceapa rosie
  • 1 conserva porumb dulce
  • 1 ardei kapia rosu
  • branza de vaca framantata
  • 250 g cascaval Delaco

Mod de preparare

Aluatul: Se pune drojdia la dospit impreuna cu putin lapte caldut, 1 lgt zahar si 1 lg faina. Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, uleiul apoi maiaua. Se incalzeste laptele usor si se toarna cate putin, amestecand in aluat, pana se obtine o compozitie buna pentru framantat. Se framanta aluatul pe masa de lucru pana devine nelipicios. Se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.

Topping: Pana dospeste aluatul, se pregatesc toate ingredientele pentru topping. Sunca si salamul se taie bucatele, ceapa se curata si se se taie felii, ardeiul se taie rondele, la fel si carnatul. 

Se ia o bucata de aluat si se intinde in forma rotunda, putin mai mare decat tava in care se va coace pizza. Se unge cu sosul de pizza (eu am avut sos preparat in casa si pus la conservare peste iarna) iar pe margine se pune branza framantata. Se acopera cu aluatul care a depasit marginile tavii, formand o bordura, care se va unge deasupra cu sos. Se presara peste aluat din ingredientele pentru topping, iar deasupra se rade cascaval. Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade si se lasa pana se rumeneste frumos deasupra. 

Se serveste cu pofta, cu ketchup de casa.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola

Postat de Bucataras

Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola

Cum se prepara Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola: Pregătiți sparanghelul, tăind partea lemnoasă, apoi în bucăți de cca 3 cm. Pregătiți și câteva...

Citeste continuarea

Pizza cu ciuperci și gorgonzola

Postat de Bucataras

Pizza cu ciuperci și gorgonzola

Cum se prepara Pizza cu ciuperci și gorgonzola: Într-un castron mare, amestecați făina cu sarea și drojdia uscată. Faceți o adâncitură în mijloc și adăugați...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2016, 21:35
la 08.03.2016, 21:37
Delicioasa!
la 08.03.2016, 21:41
ce bine arata,mi-ai facut pofta de pizza!
la 08.03.2016, 21:42
Super bine arata!
la 08.03.2016, 23:33
Am venit si eu

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking