Pizza al tonno

Postat de Corina33 in Pizza
18 Sep 2013 | 7531 vizualizari
Pizza al tonno

Pizza cu ton se face de obicei cu ceapa, dar cum eu nu ma impac bine cu ceapa, am schimbat putin cu porumb si ardei. Este foarte buna si asa.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 g faina
  • 85 ml lapte
  • 10 g drojdie
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • Pentru topping:
  • 4 linguri sos de rosii cu busuioc
  • 1 conserva de ton
  • 2-3 linguri porumb
  • 5 felii ardei gras rosu
  • 3 linguri cascaval razuit sau mozzarella

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu laptele caldut si zaharul, apoi se toarna peste faina amestecata cu sarea si se framanta impreuna cu uleiul cam 5 minute.

Se intinde aluatul cu mana sau cu sucitorul si se pune intr-o tava rotunda unsa cu unt.

Peste aluat intindem sosul de rosii, scoatem tonul din conserva, il scurgem bine si il punem peste sos. Presaram porumbul, asezam feliile de ardei iar deasupra punem cascaval sau mozzarella.

Se da totul la cuptor pentru 15-20 de minute. Se serveste calda!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza al tonno" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pizza cu ciuperci si carne de pui afumata

Postat de merisor67

Pizza cu ciuperci si carne de pui afumata

Am inaugurat cu aceasta ocazie tava de la Dr Oetker, de 28/40 cm. Pentru aluat, sfaramam drojdia intr-un bol, adaugam zaharul si le frecam cu o lingura de lemn, pana la diluare. Punem...

Citeste continuarea

Pizza vegetariana cu blat subtire si crocant

Postat de Ela68

Pizza vegetariana cu blat subtire si crocant

1. Am facut putin diferit fata de reteta originala pentru ca m-am obisnuit sa lichefiez drojdia, n-am incercat niciodata s-o amestec direct in faina. Asadar, puneti intr-un vas mic drojdia cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.09.2013, 15:07
deci nu vad eu dublu
la 18.09.2013, 15:07
ne place ne place
la 18.09.2013, 15:16
Cred ca-i foarte buna!
la 18.09.2013, 15:19
Miti, am gresit putin cand am postat-o!
la 18.09.2013, 15:25
Ce frumos arata!

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking