Pizza cu salam, rosii uscate si edamer

Postat de Sim0naWorld in Pizza
2 Oct 2013 | 3376 vizualizari
Pizza cu salam, rosii uscate si edamer

Ingrediente

  • Ptr. aluat:
  • 500 g faina alba
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 5 linguri lapte batut
  • ½ lingurita sare
  • 200-250 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei de masline
  • Ptr. topping:
  • salam crud uscat
  • rosii uscate in ulei
  • masline negre
  • ciuperci
  • edamer
  • mozzarella
  • Ptr. sos:
  • 2 cani suc de rosii
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingurita zahar
  • ½ lingurita sare
  • 1 lingurita busuioc
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita ardei iute macinat

Mod de preparare

Mai intai am pregatit aluatul: faina am cernut-o intr-un bol. Am adaugat oul, drojdia, laptele batut, praful de sare, iar la final treptat apa. Cantitatea de apa este in functie de tipul fainii. Am inceput sa framant aluatul, adaugand treptat uleiul de masline. Aluatul l-am framantat cca 10-15 minute, pana a devenit elastic si nelipicios. L-am pus intr-un castron, am acoperit cu folie alimentara si cu un prosop, si am lasat cca 1 ora intr-un loc caldut pentru ca aluatul sa-si dubleze volumul.

Intre timp am pregatit sosul: sucul de rosii, ketchup-ul, zaharul, sarea, busuiocul, uleiul de masline, cateii de usturoi taiati felii si 1 cescuta de apa le-am pus intr-un vas, la foc mic. Am amestecat din cand in cand, iar dupa cca 15 minute am adaugat ardeiul iute si am mai lasat vre-o 5 minute pentru ca sosul sa se lege. Inainte de a pune ardeiul iute am scos cateva linguri de sos, pentru a le folosi la a „unge” pizza.

Cand aluatul a fost gata crescut, l-am scos pe plansa de lucru infainata si l-am impartit in 3 bile egale, care vor devenii 3 blaturi de pizza. Am intins cu sucitorul fiecare bila de aluat, dandu-i forma rotunda cat era tava. Aluatul l-am pus in tava, l-am uns cu sosul nepicant, am adaugat mozzarella, apoi am pus topping-ul: salamul, rosiile uscate taiate felii, maslinele feliate si ele, si ciupercile. Deasupra am pus bucati de edamer si am ras mozzarella. Am dat tava la cuptorul preincalzit, pentru cca 20 minute.

A iesit o bunatate!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu salam, rosii uscate si edamer" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza cu mazare

Postat de Lia1

Pizza cu mazare

Framantati 1/2 aluat de pizza dupa cantitatile din reteta aluat de pizza clasic Am folosit de data asta drojdie proaspata, nu granule si a iesit mai bun blatul. Drojdia ungureasca f. buna....

Citeste continuarea

Pizza cu branza

Postat de Dya

Pizza cu branza

Faina cernuta o amestecam cu oregano, sarea si zaharul, iar in mijloc formam o adancitura in care turnam putina apa calduta si punem drojdia. O lasam sa dospeasca cam 10-15 minute, iar apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.10.2013, 22:02
Hai, Simonaaa!
la 02.10.2013, 22:02
)
la 02.10.2013, 22:02
puteam sa lipsesc si eu?!
la 02.10.2013, 22:04
la 02.10.2013, 22:04
Nu stiam ce e edamer, dar m-a lamurit google

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking