Pizza pe blat de paine neagra

Postat de Valclaudia in Pizza
2 Mai 2014 | 3884 vizualizari
Pizza pe blat de paine neagra

Ingrediente

  • cca 300 gr. faina neagra
  • boabe de grau hidratate peste noapte. cca 20 gr.
  • Sare dupa gust
  • 1 pachetel drojdie
  • 2 oua
  • apa calduta 200 ml
  • 3 linguri de ulei
  • putin zahar
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • cca 100 gr. masline
  • 150 gr. cascaval ras
  • cascaval feliat, 5 felii
  • oregano uscat
  • busuioc uscat

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.Adaugam putina apa calduta, putina faina, amestecam si lasam la dospit cca 5 -10 minute.

Faina se aseaza intr-un castron, facem o groapa in mijloc, turnam maiaua, adaugam boabele de grau tinute in apa de seara pana dimineata, ouale, si amestecam.

Punem restul de apa calduta si incorporam intreaga cantitate de faina. Pentru a se desprinde aluatul de pe maini vom adauga cca 3 linguri de ulei, framantam pana obtinem un aluat elastic.

Asezam aluatul in tava, il nivelam cu palmele, ungem intreaga suprafata a aluatului cu pasta de tomate, asezam din loc in loc de felii de cascaval, apoi cascaval ras (cca 75 gr.), din loc in loc asezam masline negre, presaram busuioc si oregano uscat si dam tava la cuptor (acesta fiind in prealabil preincalzit!) la temperatura moderata (175 grade, cam 20 minute).

Scoatem tava din cuptor, presaram si restul de cascaval ras (alte 75 gr.), oprim focul/ temperatura , mai lasam cateva minute pizza in cuptor pana se topeste cascavalul, o portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza pe blat de paine neagra" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza la tigaie

Postat de mirela0911

Pizza la tigaie

Se pregateste topping-ul. Carnatul se taie rondele. Ciupercile se curata de pielita, se spala, se sterg bine, apoi se taie felii. Sunca se taie fasii. Ceapa se taie julienne, iar din ardeiul iute...

Citeste continuarea

Pizza turceasca cu carne tocata

Postat de mitinita

Pizza turceasca cu carne tocata

Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2014, 07:37
la 02.05.2014, 07:51
Super idee, fac pizza foarte des si nu m-am gandit pana acum sa fac pe blat din faina neagra. Brava
la 02.05.2014, 07:57
interesanta,trebuie sa o incerc si eu
la 02.05.2014, 08:18
la 02.05.2014, 08:32
Ador pizza asta!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking