Pizzete din vinete

Postat de mimmi in Aperitive / Garnituri
11 Mar 2013 | 3911 vizualizari
Pizzete din vinete

O retete dietetica,de post sau vegetariana. Aceste pizzete pe "blat" de vinete,peste care puteti adauga ce umplutura doriti,sunt foarte gustoase si sunt potrivite pentru o cina usoara. Reteta mea este facuta in toamna,cu ingrediente proaspete din gradina,dovleacul il puteti inlocui cu dovlecel.

Ingrediente

  • 1 vanata - mare
  • cca 100 g dovleac
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • patrunjel verde
  • muguri de pin
  • Ketchup (homemade)
  • sare si piper

Mod de preparare

Taiem vanata felii potrivit de groase, presaram sare si le lasam deoparte pentru a iesi amareala din ele. Dovleacul curatat il dam pe razatoarea mare. Ceapa o taiem julien. Rosia o taiem cubulete, iar patrunjelul il tocam. Amestecam ingredientele de mai sus intr-un bol si condimentam cu sare si piper dupa gust. Spalam feliile de vanata, le ungem cu ketchup si adaugam 1-2 linguri din compozitia de mai sus. Presaram cativa muguri de pin si punem pizzetele intr-o tava pe foaie de copt. Dam tava la cuptor pentru cca 25-30 de minute.

Pofta Buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizzete din vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Rosii umplute cu ton si sardine, in stil mediteranean

Postat de rocsi_1612

Rosii umplute cu ton si sardine, in stil mediteranean

Spalam rosiile, le taiem un capac. Cu ajutorul unei lingurite, scoatem pulpa de rosie, pe care o punem intr-un bol, iar rosiile scobite le punem cu gura in jos, pe un tocator, sa se scurga putin....

Citeste continuarea

Pariziene cu cascaval si carnat stik

Postat de Sim0naWorld

Pariziene cu cascaval si carnat stik

Cele 500 g faina le-am cernut intr-un castron. Am adaugat drojdia si am amestecat. Treptat am pus laptele batut, oul si sarea. Am inceput framantatul, adaugand uleiul, treptat. Am framantat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2013, 13:28
la 11.03.2013, 13:42
Bune,bune!
la 11.03.2013, 13:44
Super bine arata!
la 11.03.2013, 13:51
Super bune!
la 11.03.2013, 14:25
Ce mult i-au placut prietenului cand am facut!Super!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking