Ingrediente
- 2 cepe
- 3-4 linguri ulei
- 1 ardei gras
- 700 gr crap
- 300 gr rosii pasate
- 100 ml vin alb sec
- sare
- piper negru macinat
- cimbru
- boia dulce
- 2 rosii
- 1/2 lingurita zahar
- 3-4 catei usturoi
- patrunjel verde
- mamaliga pentru servit.
Mod de preparare
Portionam pestele, il spalam bine, il scurgem si il dam cu sare.
Tocam ceapa, ardeiul gras si usturoiul fin.
In uleiul incins punem ceapa si putina sare si o lasam la foc mic pana se inmoaie. Adaugam ardeiul gras.
Cand acesta s-a inmuiat, adaugam usturoiul. Stingem cu rosiile pasate, vinul, adaugam piper, cimbru, boia, foile de dafin, zaharul si fierbem la foc mic pana ceapa si ardeiul se inmoaie bine si sosul se leaga. Daca este nevoie adaugam si putina apa calda.
Cand sosul s-a legat, stingem focul. Asezam bucatile de peste in vas. Peste fiecare bucata de peste asezam o felie de rosie. Putem sa mai adaugam si ceva usturoi pisat.
Dam vasul la cuptor la foc mic pentru 15 minute.
Servim cu patrunjel verde presarat deasupra si mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de crap" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|