Ingrediente
- 1 piept de pui
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa
- frunzele de la o legatura de ceapa verde
- 1 ardei gras
- 2-3 rosii mari bine coapte
- 1 lingura pasta de gogosari
- 500 gr ciuperci
- sare
- piper
- cimbru
- pt piure:
- 1 kg cartofi
- 50 gr unt
- 50 gr cascaval
- 50 gr smantina
- sare
- nucsoara
Mod de preparare
Cartofii se curata de coaja, se taie in cuburi mari si se pun la fiert in apa cu sare.
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei de masline, se adauga ardeiul gras taiat cubulete si se lasa sa se caleasca 2-3 minute. Pieptul de pui se taie cubulete mici si se adauga in cratita dupa ce s-au calit ceapa si ardeiul si se lasa sa se intrepatrunda bine carnea de pui. Rosiile se curata de coaja si se taie cuburi, se adauga si pasta de gogosari, cimbru uscat, sare si piper dupa gust si cozile de ceapa verde taiate marunt. Se lasa sa se caleasca si sa scada zeama lasata si se adauga ciupercile spalate si curatate. Se mai lasa 10 minute pe foc, se da deoparte si se pregateste un vas termorezistent in care vom pune tocanita pregatita anterior.
Cartofii fierti si scursi de apa se zdrobesc ca pt piure, se adauga untul, smantina si cascavalul, sare dupa gust si se bate bine piureul de cartofi. Se ia cite o lingura de piure si se pune peste tocanita din vas pina se termina piureul, se rade nucsoara peste piure, se da vasul la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute.
Pofta mare!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ciobanului" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|