Placinta Cittrone

Postat de Patricia_Iordache_79 in Dulciuri
27 Aug 2013 | 7026 vizualizari
Placinta Cittrone

Am gasit aceasta reteta in revista Practic in bucatarie si ma bucur foarte mult ca am incercat-o! Usor de facut, ieftina si extrem de aromata!

Ingrediente

  • 1 pahar cu ulei;
  • 1 pahar cu zahar;
  • 1 pachet foi de placinta (400 gr.);
  • 200 ml iaurt/sana/lapte batut;
  • 1 plic praf de copt (10 gr.);
  • 4 oua;
  • 2 lamai (zeama) - aproximativ 110 ml;
  • 1 fiola esenta de rom;
  • 7 linguri de zahar + 3 cani de apa calda = sirop;
  • coaja de la o portocala

Mod de preparare

Cum preparam placinta:

Amestecam ouale cu zaharul (1 pahar), adaugam uleiul, iaurtul, praful de copt stins cu zeama de la cele doua lamai. Punem praful de copt intr-un castronel si turnam zeama de lamaie peste el, amestecam. Atentie ca se va umfla!

Adaugam esenta de rom, taiem in fasii foile de placinta decongelate si amestecam totul foarte bine.

Ungem cu foarte putin ulei un vas de yena (al meu are diametrul de 28 cm) si turnam amestecul.

Bagam totul la cuptorul preincalzit, la 200 grade pentru 45 minute pana devine rumena. O scoatem si o lasam sa se raceasca cat timp preparam siropul.

Cum preparam siropul:

Punem cele 7 linguri de zahar intr-un vas de inox si amestecam pana ce se caramelizeaza, fara sa se arda. Adaugam apa calduta si lasam sa fiarba aproximativ 10 minute. Adaugam coaja de portocala taiata cubulete mici si mai lasam 5 minute sa fiarba.

Portionam placinta si turnam deasupra treptat, siropul fierbinte cu tot cu bucatelele de coaja de portocala. Eu am turnat doar jumatate din cantitatea de sirop, pe restul l-am pastrat la frigider si am adaugat cate putin pe fiecare portie, in momentul servirii. Lasam putin ca placinta sa "traga" siropul, si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta Cittrone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Cittrone

Postat de aalliinnaa07

Prajitura Cittrone

Albusurile se bat spuma, apoi adaugam pe rand zaharul, uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie si zeama de la o portocala. Spre sfarsit adaugam esenta de rom si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.08.2013, 00:31
la 27.08.2013, 00:32
Uite ca sunt prezenta
la 27.08.2013, 00:32
Mmm, ce bine arata!
la 27.08.2013, 00:33
Dementiala !bunaciune asa de bine venit!
la 27.08.2013, 00:34
buna rau!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking