Placinta coapta pe lespede

Postat de mimmi in Aperitive / Garnituri
29 Ian 2013 | 4527 vizualizari
Placinta coapta pe lespede

Ingrediente

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 1 kg faina
  • 2 oua mari
  • 50 g drojdie proaspata
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • Pentru umplutura de branza:
  • 300-350 g branza(cas,telemea,branza de burduf etc)
  • marar proaspat
  • cozi de ceapa verde
  • sare,piper
  • Pentru umplutura de varza:
  • 1 kg varza alba
  • 1 lingura ulei
  • sare,piper + silvoita +ulei pt.uns +lespede

Mod de preparare

Amestecam drojdia sfarmata cu laptele caldut si zaharul,lasam deoparte 5 minute .Intr-un bol,cernem faina,adaugam maiaua,ouale,sare si ulei.Framantam un aluat elastic pe care il lasam la dospit cca 1 h,intr-un loc cald.

Intre timp pregatim umpluturile. Razalim/sfarmam branza si o amestecam cu sare,piper,marar tocat dupa gust si cozi de ceapa verde taiata marunt. Varza taiata fidea se caleste intr-o lingura de ulei,pana se inmoaie,moment in care o condimentam cu sare si piper dupa gust,o lasam la racit.

Incingem lespedea,prima data o ungem si cu putin ulei. Rupem bucatele de aluat,le intindem cu sucitorul,pe jumatate intindem din umpluturile de mai sus. Impaturim placintele,aducand jumatatea ramasa goala de aluat,peste umplutura,apasand pe margine cu degetele. Ungem placintele cu putin ulei pe ambele parti si le coacem pe lespede cca 2 minute pe fiecare parte.

Procedam la fel pana se termina aluatul.   Le servim asa sau le ungem cu smantana...yummy yummy (*_*) Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta coapta pe lespede" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placinta turceasca cu branza si spanac

Postat de RuxyRux

Placinta turceasca cu branza si spanac

Preparam foile: Din ingredientele pentru foi, preparam un aluat potrivit de moale,  pe care-l infainam usor o singura data si veti vedea ca devine nelipicios si foarte usor de lucrat....

Citeste continuarea

Rulouri cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco si chorizo- Italian Style

Postat de Oana

Rulouri cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco si chorizo- Italian Style

Nu am dat cantitati exacte, pune cat si ce iti place :) Mai intai unge foile de tortilla cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco, apoi rade deasupra cascaval Sofia, picura putin sos pesto...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2013, 19:31
buna buna
la 29.01.2013, 19:32
la 29.01.2013, 19:42
o placinta as servi si eu acum
la 29.01.2013, 19:47
la 29.01.2013, 19:52
Cine are cuptor isi permite

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking