Placinta cu bostan mere si gutui

Postat de ianculubita in Dulciuri
20 Sep 2013 | 6837 vizualizari
Placinta cu bostan mere si gutui

Va voi dezvalui in continuare, cum si unde mai puteti folosi gutuia in afara de dulceata si placinta; eu am folosit aceasta metoda pentru ca fetele mele nu mancau placinta cu bostan si sincera sa fiu,nici eu!!! asa ca am combinat cu aceste fructe si aproape ca nu se simte bostanul.

Ingrediente

  • 1felie de bostan
  • 2gutui
  • 500g mere ionatane
  • 2linguri zahar(dupa gust)
  • 100g unt
  • 1lingurita scortisoara
  • 1praf de sare
  • 1pachet foi de placinta
  • 1mana de miez de nuca

Mod de preparare

Bostanul curatat de coaja,gutuile si merele spalate,le dam pe razatoarea cu ochiuri mari,le punem intr-un vas pe foc impreuna cu 1lingura unt si zahar;

amestecam mereu iar cand a scazut tot sucul ce l-au lasat,dam vasul deoparte si amestecam scortisoara si miezul de nuca taiat cu cutitul;

pe masa de lucru punem cate doua foi de placinta unse cu unt topit,3-4linguri de umplutura,rulam si punem in tava de placinta de asemenea unsa cu unt;

procedam asa pana terminam ingredientele;lasam tava la cuptor 40min la foc moderat,dupa ce placinta s-a rumenit,scoatem tava,acoperim cu un prosop de bucatarie,iar dupa ce s-a racit,pudram cu zahar si servim.

Va sfatuiesc sa incercati si nu veti regreta!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu bostan mere si gutui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cel mai bun si pufos cozonac, facut cu drojdie Pakmaya

Postat de Oana

Cel mai bun si pufos cozonac, facut cu drojdie Pakmaya

Amesteca laptele cald cu iaurtul, dizolva drojdia, pune 2 linguri de zahar si 2 linguri de faina. Omogenizeaza bine si lasa sa creasca 15 minute. Cerne faina, pune un praf de sare, zaharul,...

Citeste continuarea

Desert macarons cu crema de lamaie

Postat de momo121

Desert macarons cu crema de lamaie

Pentru bezea:  Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem printr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2013, 08:13
Ti-am adus cafeluta si vreau placintuta!
la 20.09.2013, 08:20
la 20.09.2013, 08:46
Buna!Am adus si eu
la 20.09.2013, 08:53
da multumesc de cafeluta,serviti cu incredere placinta
la 20.09.2013, 09:20
vai ce buna ar fi o felie mica mica

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking