Placinta cu branza

Postat de Bunica in Dulciuri
17 Ian 2015 | 4748 vizualizari
Placinta cu branza

Aveam i frigider o bucata de branza pe care o dadeam de colo pana colo.Asa ca am i-am pus gand rau,am facut-o o placinta.A iesit o bunatate!

Ingrediente

  • 1/2 pachet foi de placinta
  • 4 oua
  • 500 g. branza telemea de vaca
  • 400 g. iaurt de capra
  • 100 g. merisoare
  • 100 g. zahar
  • coaja de la o lamaie
  • zahar vanilat
  • ulei pentru uns foile
  • 200 ml. lapte
  • 100 g. zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Pregatesti intai compozitia de branza.

Ouale se mixeaza cu zaharul ,cat sa se amestece bine,adauga branza rasa,iaurtul,coaja de lamaie,vanilia si merisoarele.

Tapetam o tava cu hartie de copt.

Tava mea a avut dimensiunea 25/35 cm.

Unge hartia cu ulei si aseaza o o foaie din aluat.

Pui 4 foi ungand cu ulei fiecare foaie .

Pune jumatate din compozitia de branza si apoi inca 3 foi si cea de-a doua parte a compozitiei de branza.

Deasupra pui inca 3 foi de placinta.

Se unge si ultima foaie.

Portionam si dam la cuptorul incins la 170 grade.

Cat placinta sta in cuptor se fierbe laptele cu zaharul si vanilia pana la topirea zaharului.

Cand este rumenita se stinge focul si se opareste cu laptele pregatit.

Lasam in cuptor sa se raceasca.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Postat de Bucataras

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Cum se prepară Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc:  Taie brânza feta în cuburi.  Porționează foile de plăcintă în pătrate. Împachetează...

Citeste continuarea

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Postat de Bucataras

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Cum se prepara Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă: Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2015, 15:58
ce frumoasă si aromata e
la 17.01.2015, 16:13
buna buna
la 17.01.2015, 16:17
daaa... vreau
la 17.01.2015, 16:20
ce bine arata !!! delicioasa
la 17.01.2015, 16:43
Buna a fost!)))

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking