Am pregatit mai întâi aluatul ,care trebuie sa stea la dospit.
Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut.Am lasat-o sa dospeasca.
Intr-un castron am pus faina,amestecata cu sarea si zaharul.
Am facut o adâncitura în mijloc si am pus drojdia dospita,ouale,aromele si am început sa framânt adaugând laptele caldut câte putin.
Penru aceasta operatiune am folosit mixerul ,la care am atasat paletele pentru framântat.
Nu trebuie sa puneti prea mult lapte,doar pâna obtineti un aluat omogen si nu prea moale.
Daca totusi e prea moale,mai adaugati faina.
Dupa aceasta,am adaugat câte un cubulet de unt si am framântat în continuare.
Untul trebuie sa fie destul de moale sa poata fi încorporat usor.
Spre final,compozitia se va desprinde de peretii vasului.
Am acoperit cu o folie si am pus la frigider pentru câteva ore.
Pentru umplutura,am mixat brânza cu zaharul,smântâna si aromele ,obtinând o crema de brânza.Apoi am adaugat stafidele ,pe care le înmuiasem în rom,iar apoi le-am scurs.
Am rasturnat apoi aluatul pe masa înfainata si am mai framântat putin.
Am împartit în doua parti,una mai mare pentru foaia de baza si cealalta mai mica,care va fi pusa deasupra.
In tava unsa cu unt si tapetata cu faina,am pus o foaie de aluat.
Deasupra am pus umplutura de branza,apoi am acoperit cu cealalta foaie.
Am mai lasat sa dospeasca cam 15 minute,timp în care am încalzit cuptorul la 200 de grade.
Am uns deasupra cu galbenusul de ou amestecat cu putin lapte si am pus-o la cuptor pentru 45 de minute.
Dupa 15 minute,am redus temperatura la 170 de grade.
Mirosea divin în bucatarie cât timp s-a copt.
Evident nu m-am abtinut si am mâncat o bucatica calda.
S-aveţi poftă!!!!