Ingrediente
- 600 gr faina (plus inca putina pentru infainat)
- 150 gr iaurt gras( grecesc 10%)
- 100 ml lapte
- 50 ml ulei
- 3 linguri cu varf de zahar pudra vanilat
- 1 plic praf de copt
- vanilie
- un praf de sare
- coaja rasa de la o lamaie
- 2 oua mari
- 1 lingurita de zeama de lamaie
- Umplutura pentru placinta cu branza dulce sarata:
- 1 kg branza dulce grasa cremoasa
- 300 gr branza sarata cremoasa
- 3 oua
- 350 gr telemea nu foarte sarata
- 1 cana mare de sahar
- esenta de rom
- vanilie
- coaja de lamaie
- stafide( numai daca va plac, eu nu am pus)
- zahar pudra pentru decor
- Umplutura pentru placinta cu mere:
- 2 kg mere dulci
- 1 cana mare de zahar
- scortisoara
- vanilie
- zahar pudra pentru decor
Mod de preparare
Am preparat aluatul in dublu exemplar :)))) desigur pentru cele doua placinte....
Am amestecat intr-un vas ingredientele lichide: iaurtul, ouale, laptele, uleiul, am adaugat zaharul, vanilia, coaja de lamaie, faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Aluatul se framanta usor, obtinem in cateva minute un aluat bun, elastic, nelipicios, daca cumva inca lipeste mai presarati putina faina.
Se pune aluatul pe placa de lucru infainata bine si se imparte din ochi in doua bucati egale. Vom intinde doua foi cat tava de cuptor. Aluatul este foarte usor de manevrat si nu se rupe.
Crema de branza se prepara amestecand bine toate ingredientele.
Se va aseza prima foaie de placinta in tava tapetata cum doriti clasic sau cu hartie pergament, o intepam cu furculita apoi punem crema si din nou foaie deasupra. Intepam si foaia de deasupra si coacem placinta 35 sau 40 de minute la 180 de grade( aici depinde foarte mult de cuptor). Am scos placinta si am acoperit-o cu o foaie pergament iar deasupra cu un servet curat.
Taiem placinta cand se raceste si o pudram cu zahar pudra vanilat.
O minunatie!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce-sarata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (44)
|