Placinta cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Postat de simona72 in Prajituri
22 Dec 2015 | 10259 vizualizari
Placinta cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

O placinta absolut delicioasa, plina de arome. Imi doream demult sa incerc sa aduc laolalta mai multe fructe confiate/uscate intr-un singur preparat. M-am gandit ca cel mai bine le-ar sta intr-o placinta cu branza.Iar ca sa aduc si un parfum de iarna am folosit coaja de portocala si coaja de lamaie pudra.  O declar una din cele mai delicioase placinte datorita parfumului si aromelor pe care o imprumuta de la fructe. Din cantitatile pe care vi le las mai jos eu am facut doua placinte, am preferat sa impart aceasta bunaciune cu parintii mei. Am folosit doua tavi diferite ca si diametrul, una de 20 cm si cealalta de 24. 

Ingrediente

  • 1 kg branza proaspata de vaci
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 200 gr zahar brut
  • Coaja rasa de la 1-2 portocale
  • 1 lingurta coaja de lamaie pudra
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 150 gr fulgi de nuca de cocos
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml visinata
  • 100 ml apa calduta
  • 150 gr stafide aurii
  • 150 gr caise deshidratate
  • 50 gr mango deshidratat
  • 100 gr merisoare
  • 100 gr curmale
  • Pentru decor: zahar pudra, petale de trandafiri

Mod de preparare

Pentru inceput ne ocupam de fructe. Fructele care sunt mai mari, caisele, mango si curmalele, se taie in bucati aproximativ egale cu celelalte fructe. Se pun toate fructele intr-un castron, se adauga visinata, apa calduta si se lasa fructele sa se hidrateze 1 ora, pana sau inmuiat.

Branza se zdrobeste foarte bine cu furculita. Ouale se mixeaza impreuna cu praful de sare si zaharul pana devin spumoase si se aseamana cu o crema. Se adauga fulgii de nuca de cocos, branza si se amesteca cu un tel tip para. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amidonul si amestecam cu telul pana la incorporare. La final adaugam coaja rasa de la 1 sau 2 portocale(depinde de marimea lor), coaja pudra de lamiae, fructele scurse bine de lichid, eu le-am stors usor intre palme si le-am amestecat usor cu o spatula in compozitie. Am pus compozitia in cele doua tavi captusite cu hartie de copt si le-am dat la cuptorul incins la 165 grade pentru 1 ora. Tava cu diametrul de 20 cm am scos-o mai devreme cu 10 minute. Lasam placintele sa se raceasca complet, de preferat peste noapte, apoi le portionam si le servim cu mare pofta! Le pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie pentru un aspect mai frumos. Sa va fie de folos!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta cu branza si fulgi de cocos

Postat de sufletista

Desert placinta cu branza si fulgi de cocos

Fructele confiate le punem intr-un castron, adaugam apa calduta, esenta de rom si lasam sa se hidrateze 1 ora. Intr-un bol, mixam ouale cu praful de sare, zaharul pana ce devine ca o crema,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2015, 11:41
Wooow! Ce faina-i! Ti-am mai zis ca vreau, da?
la 22.12.2015, 11:43
arata delicios , minunata placinta ta
la 22.12.2015, 11:44
Da, Cori, da Hacem troc, tu dai un hot-dog
la 22.12.2015, 11:44
Multumesc Anca!
la 22.12.2015, 11:50
buna buna

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking