Ingrediente
- 1 pachet aluat foietaj proaspat de la Kaufland
- 700-800 gr branza dulce de vaci
- 250 gr smantana grasa
- 4 oua
- 1 praf de sare
- 200 gr+4 linguri zahar
- 1 praf de sare
- 1 plic esenta Bourbon
- 100 gr stafide aurii
- 200 ml lapte condensat
- 100 gr rama mit butter
- 2 linguri amidon alimentar
- 3 linguri gris
Mod de preparare
Mixam branza de vaci cu smantana si zaharul.Adaugam in fir subtire laptele condensat in timp ce mixam compozitia de branza. Separam albusurile de galbenusuri, iar pe cele din urma le adaugam treptat la compozitia de branza. Mixam dupa fiecare galbenus pus. Topim rama la cuptorul cu microunde si o adaugam si pe aceasta in timp ce mixam la compozitia formata.
Adaugam esenta, grisul, amidonul si mai mixam pana la incorporarea completa a ingredientelor. La urma adaugam stafidele si amestecam cu o spatula. Intr-o tava cu diametrul de 38/26 cm punem aluatul care este prevazut cu hartie de copt. Intindem aluatul in tava cu tot cu hartia de copt, iar peste aluat intindem umplutura de branza. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 40 minute.
Intre timp mixam albusurile cu un praf de sare si cele 4 linguri de zahar ramase. Dupa ce placinta s-a rumenit in cuptor, intindem bezeaua, iar peste bezea presaram un amestec de mirodenii(este optional). Mai dati tava la cuptor si lasati pentru inca 10-15 minute, pana bezeaua capata culoare. Lasati sa se raceasca, portionati si serviti. Noi nu am mai avut rabdare si am mancat-o calda...
Sa va fie de bine!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza, stafide si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
|