Placinta cu iaurt si portocale

Postat de mirela0911 in Prajituri
24 Mar 2015 | 4448 vizualizari
Placinta cu iaurt si portocale

Am tot vazut la fetele de aici aceasta placinta, am pus-o in asteptare iar acum i-a venit randul. Abia am reusit sa o pastrez intacta pana la shooting! :))) E delicioasa!

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta 400g
  • 300 g iaurt gras Cedra
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 150 ml ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de portocale

Pt. sirop:

  • 200 ml suc proaspat stors de portocale
  • 150 ml apa
  • 150 g zahar
  • esenta de portocale

Mod de preparare

Se lasa foile sa se dezghete, se rupe in bucati mici si se lasa sa se usuce bine (langa o sursa de caldura de preferat, pt a grabi procesul de uscare).

Intr-un bol se pune iaurtul impreuna cu praful de copt, se amesteca si lasam pentru cca 10-15 minute pana ce acesta nu se mai umfla.

Ouale se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilat. Se pune uleiul si coaja rasa de la o portocala. Se adauga iaurtul, se omogenizeaza apoi se toarna compozitia peste foile de placinta rupte. Se amesteca toata compozitia pentru a se omogeniza bine apoi se rastoarna intr-o tava unsa cu ulei. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa in jur de 40-45 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Se storc portocale pana obtinem 200 ml suc proaspat, se adauga apa si zaharul si se pune pe foc sa dea cateva clocote. La final se adauga esenta de portocale.

Dupa ce s-a copt placinta, se scoate din cuptor si se portioneaza. Se toarna siropul peste placinta avand grija sa acopere toata suprafata. Se lasa sa se raceasca dupa care se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta cu afine si iaurt

Postat de oanapl

Desert placinta cu afine si iaurt

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un bol încăpător se pun ouăle, esența de portocale, sarea și zahărul măcinat, și se amestecă cu un tel...

Citeste continuarea

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

Postat de oanapl

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

Se spală portocalele cu apă fierbinte. Se începe cu siropul pentru că acesta are nevoie de 8-10 minute de fierbere și trebuie să se și răcorească înainte de a fi turnat peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2015, 15:00
ASTA-MI PLACE MULT
la 24.03.2015, 15:04
E si tare buna, Ela!
la 24.03.2015, 15:05
buna buna
la 24.03.2015, 15:09
Ce bine arata
la 24.03.2015, 15:12
Multumesc Motan!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking