Placinta cu mere si nuci prajite

Postat de miremirc in Prajituri
20 Dec 2012 | 11006 vizualizari
Placinta cu mere si nuci prajite

Ingrediente

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 150 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2/3 cana zahar
  • 1 lgt rasa de sare
  • 70 ml ulei
  • Umplutura :
  • 5 mere
  • 6 lg zahar
  • 3 lg zeama de lamaie
  • 150 g nuci prajite si macinate
  • 3 lg gris
  • Decor :
  • 2 lg zahar pudra

Mod de preparare

Aluat : pregatim maiaua : drojdia proaspata o amestecam cu 1 lingura de zahar pana se lichefiaza, adaugam apoi putina apa calduta si 1 lingura faina Lasam sa creasca , pentru 10 minute. Apa calduta o amestecam cu zaharul.

Intr-un castron cernem faina, si adaugam sarea, maia-ua, apa calduta, iar la sfarsit uleiul. Framantam pana obtinem un aluat elastic si care nu se mai prinde de maini.

Aluatul obtinut il lasam sa dospeasca, pentru 1 ora, la loc ferit de curentii de aer rece.

Umplutura : curatam merele de coaja, apoi le dam pe razatoarea mare. peste ele adaugam zeama de lamaie, nucile prajite si macinate, zaharul si 1 lg de gris.

Asamblare : aluatul il rasturnam pe masa pe care am presarat faina. Il impartim in 2 si intindem cu sucitorul 2 foi.

O foaie o asezam intr-o forma tava ( cm) tapetata cu hartie de copt, presaram 1 lingura gris, asezam umplutura, presaram cea de a 3-a lingura de gris si apoi acoperim cu cea de a 2-a foaie de aluat. Lasam la crescut pentru 45 minute, apoi dam placinta la copt, in cuptorul preincalzit.

Lasam placinta in cuptor pana se rumeneste frumos deasupra (aprox. 40-45 minute) .

Imediat cum am scos placinta din cuptor o presaram cu zahar pudra si o lasam sa se raceasca.

Super pufoasa si delicioasa ! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si nuci prajite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu foaie sfaramata

Postat de Valclaudia

Prajitura cu foaie sfaramata

Amestecam toate ingredientele enumerate la aluat. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Il tinem o ora la frigider, apoi il impartim in 3 parti egale. Ungem dosul tavii cu ulei,...

Citeste continuarea

Desert tarta cu branza si dulceata de zmeura

Postat de oanapl

Desert tarta cu branza si dulceata de zmeura

Pentru aluat, tai untul rece în cubulețe și îl amesteci cu făina și sarea până obții o textură nisipoasă. Adaugi zahărul măcinat și oul bătut cu apa și amesteci...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2012, 18:40
bine-ar merge acum o bucata, doua..trei...
la 20.12.2012, 18:41
Eu am, mi-a adus Socrela, dar e fara nuci
la 20.12.2012, 18:41
tare buna prajitura
la 20.12.2012, 18:44
ce buna e
la 20.12.2012, 18:48
Este prajitura preferata a lui Matei!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking