Placinta cu nuca, mar si rahat

Postat de adasev12 in Dulciuri
5 Dec 2012 | 5196 vizualizari
Placinta cu nuca, mar si rahat

sunt innebunita dupa placinte, de tot felul...si cu niste simple foi de placinta, rezolv repede...

Ingrediente

  • un pachet foi de placinta de 400 g
  • 250 g nuca macinata indulcita
  • 800 g mere
  • 100 g rahat
  • 600 ml apa
  • 6 lg zahar+ 4 lg
  • 20 ml esenta de rom
  • 3 maini de gris
  • ulei pt uns foile

Mod de preparare

Lasam foile sa se decongeleze la temperatura camerei. Nuca o macinam si o indulcim dupa gust. Merele le dam pe razatoarea mare, cu coaja cu tot...nici nu se va simti...si e pacat sa pierdem vitaminele pretioase din coaja...asa...le punem pe foc cu 4 lg de zahar, fara sa le stoarcem si le calim vreo 10 minute. Le lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de rom.

Rahatul il taiem cubulete mici

Eu am folosit tava mare de la aragaz, foile fiind aprox la marimea acesteia.

Impartim in trei parti nuca, marul si rahatul. Ungem tava cu ulei si o tapetam cu faina, sau folosim hartie de copt. Punem 4 foi, le ungem bine, presaram o mana de gris, o parte din mar, o parte din nuca si una din rahat. Punem alte trei foi, iar le ungem, iar repetam operatiunea, iar punem 3 foi, le ungem si acoperim cu ultima parte din ingrediente, apoi punem ultimele 4 foi, le ungem fff bine. Taiem placinta in 3 pe latime si in 4 pe lungime si dam la cuptor, la 180 grade cam 30 minute.

Punem in acest timp apa la fiert cu  6 lg de zahar si fierbem vreo 10 minute.

Scoatem tava si turnam siropul deasupra, bagam iar la cuptor si mai lasam max 10 minute. Oprim focul si mai lasam inauntru vreo 10 minute, apoi scoatem, acoperim cu un servet si lasam sa se raceasca. 

E foarte buna rece, chiar a doua zi...daca se poate astepta....

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu nuca, mar si rahat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fursecuri cu cacao

Postat de Constelatialeu

Fursecuri cu cacao

Intr-un castron cernem faina, adaugam cacaoa,praful de copt si zaharul pudra, amestecam bine, apoi adaugam si ornamentele de ciocolata. Peste ingredientele uscate punem ouale, untura si coaja de...

Citeste continuarea

Gogosele cu branza si crema de ciocolata

Postat de rocsi_1612

Gogosele cu branza si crema de ciocolata

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu ouale si sosul caramel. Praful de copt il stingen cu putina zeama de lamaie, il adaugam in compozitia de mai sus. Punem praful de sare, amidonul, faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2012, 21:16
cred ca a iesit o bunatate!
la 05.12.2012, 21:16
Mmmm vreau si eu...
la 05.12.2012, 21:16
place
la 05.12.2012, 21:21
la 05.12.2012, 21:21

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking