Placinta cu pui

Postat de alexandranistor in Pui
24 Apr 2015 | 3256 vizualizari
Placinta cu pui

Am gatit un pui la cuptor, care aproape niciodata nu se mananca in intregime. Intotdeauna ramane foarte multa carne pe el. Asa ca dupa ce am urmarit o emisiune a lui Jamie Oliver in care ne invata sa nu facem risipa, mi-a venit o idee. Sa fac o placinta cu pui. Aveam deja niste foi de placinta in congelator si o casoleta de ciuperci in frigider, asa ca m-am apucat de treaba.

Ingrediente

  • Bucati de pui (crud sau copt)
  • 250 g ciuperci proaspete
  • 1 foaie de placinta
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 cana supa de pui
  • 2 - 3 linguri de faina

Mod de preparare

Pentru ca eu am folosit resturile, am rupt bucatile de pui si le-am facut fasiute. Le-am calit impreuna cu ciupercile si ceapa verde, am asezonat cu sare si piper dupa gust. Dupa ce s-au rumenit bine ciupercile se adauga supa si se lasa sa fiarba aprox 5 minute. Dupa ce fierbe, se adauga faina si se amesteca pana cand supa se ingheaga si formeaza un sos gelatinos.

Odata obtinuta aceasta consistenta, ne pregatim sa bagam placinta la cuptor. Intr-un vas uns cu ulei se aseaza foaia de placinta astfel incat sa ia forma vasului, se decupeaza marginile, se pune compozitia, iar marginile si pun fasii de la un capat la celalalt al vasului. Se unge cu un ou batut suprafata si se baga la cuptor aproximativ 20 de minute la foc mediu pana se rumeneste coca.

Se scoate din cuptor, se lasa la racit o vreme ca sa ne poata taia si se serveste atat calda, cat si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu pui si pate de ficat

Postat de madi_marin

Placinta cu pui si pate de ficat

Se pun într-un castron 70 ml apă caldă, 15 g zahăr, 5 g drojdie uscată şi 50 g făină. Se amestecă bine şi se lasă la odihnit 15 minute. După cele 15 minute, peste maia se...

Citeste continuarea

Placinta cu ficatei de pui

Postat de rocsi_1612

Placinta cu ficatei de pui

Aluatul: Drojdia o frecati cu zaharul pana se dizolva. Cerneti faina intr-un bol, presarati sare. Adaugati drojdia dizolvata, amestecati, apoi incorporati oul. Turnati laptele treptat,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2015, 19:09
la 24.04.2015, 20:36
Buna placinta!
la 25.04.2015, 07:27
Buna!
la 26.04.2015, 12:13
la 07.05.2015, 15:17
delicioasa

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking