Placinta cu spanac si foi Phyllo

Postat de gabrielacuisine in Mancaruri de post
3 Apr 2013 | 3748 vizualizari
Placinta cu spanac si foi Phyllo

Aceasta placinta este extraordinara in post sau la orice alta masa festiva daca doriti. Mie imi place spanacul tare mult si il consum de cate ori pot.

Ingrediente

  • un pachet foi de placinta 
  • 1 kg spanac congelat 
  • o ceapa medie 
  • pasta de tomate 
  • o legatura marar verde 
  • sare/piper 
  • zeama de lamaie dupa gust 
  • o ceasca de ulei pentru uns foile 
  • susan sau mac pentru decor

Mod de preparare

Mai intai scoateti foile de placinta din congelator, cu aproximativ 2 ore inainte de a va apuca de umplutura. Umplutura se face exact ca o mancarica de spanac. Se toaca ceapa si se inabuse cateva minute pana se inmoaie.

Se adauga apoi spanacul congelat in aceeasi cratita si se acopera cu un capac pana cand spanacul se dezgheata total (focul trebuie sa fie foarte mic ca sa nu mestecati tot timpul in spanac si ca sa nu se lipeasca). Cand spanacul este moale se mai adauga putina apa daca este nevoie apoi se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se adauga apoi 2-3 linguri de pasta de tomate si zeama de la o jumatate de lamaie (se gusta si se pune lamaie in functie de cat de acru il vreti).

Cand spanacul este facut se adauga mararul tocat marunt si se amesteca. Asamblarea este relativ usoara. Se desfac foile din pachet si se verifica daca sunt dezghetate, se numara si se impart in 3 parti egale apoi ne punem la dispozitie o cana cu ulei si o pensula pentru uns. Ungem in primul rand fundul tavii cu putin ulei, apoi punem cate o foaie de placinta pe care o ungem si pe ea cu ulei, iar punem o foaie si tot asa pana cand terminam prima treime de foi din pachet.

Adaugam jumatate din cantitatea de spanac peste foi si acoperim iar cu a doua treime de foi de placinta, unse si ele cu ulei. Se pune si cea dea doua jumatate de compozitie si la final se aseaza ultimul strat de foi. Ultima foaie se unge cu putina apa amestecata cu ulei si se presara pe deasupra seminte de susan sau mac. Placinta trebuie taiata inainte de a o baga in cuptor, deoarece foile devin casante si riscati sa-i stricati aspectul dupa coacere! Se coace pana se rumeneste frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si foi Phyllo" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placinta cu mere, de post

Postat de robert_badica

Placinta cu mere, de post

Foi: Intr-un bol mare, punem uleiul si zaharul. Amestecam bine pana ce zaharul, incepe sa se dizolve, apoi adaugam apa. Faina, o cernem direct in bolul cu ingredientele uscate, impreuna cu praful...

Citeste continuarea

Cornulete cu bors si suc de rosii

Postat de Valclaudia

Cornulete cu bors si suc de rosii

Punem intr-un vas incapator drojdia cu sarea si zaharul,o lichefiem. Adaugam uleiul,borsul, rosiile pasate sau bulionul iar la final faina. Vom obtine un aluat gras, usor de modelat....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2013, 15:57
hmmmm ce bine arata!
la 03.04.2013, 16:00
Imi plac placintele sarate
la 03.04.2013, 16:05
si mie, foarte mult!
la 03.04.2013, 16:13
place
la 03.04.2013, 16:36
tre sa fie tare buna placinta asta

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking