Placinta cu spanac, urda si crema de branza

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
16 Iul 2016 | 6927 vizualizari
Placinta cu spanac, urda si crema de branza

Imi place mult sa fac astfel de placinte sarate cu branzeturi, pentru ca ai mei le adora si sunt practice de luat si la pachet. Am avut putine emotii ca am folosit spanac si mama nu e cu spanacul, dar a zis ca nici nu se simte, deci inca un succes am bifat.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
    • 200 gr faina
    • 3 gr drojdie uscata
    • 100 ml apa
    • 2 linguri ulei
    • sare
    Pentru umplutura:
    • 250 gr spanac congelat
    • 2 linguri ulei
    • 1 ceapa verde
    • 1 catel de usturoi
    • sare
    • piper
    • 200 gr crema de branza
    • 300 gr urda
    • 3 oua

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, drojdia uscata si amestecam cu o lingura. Turnam apa calduta, framantam pana toate ingredientele sunt bine incorporate.  La final adaugam uleiul, mai framantam 1-2 minute. Acoperim aluatul, il lasam la dospit 30-35 de minute, la loc ferit de curent.

Umplutura: Spanacul decongelat, il tocam marunt. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, usturoiul curatat in taiem pe jumatate. Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa verde si usturoiul. Le innabusim 1 minut la foc potrivit, apoi adaugam spanacul. Il sotam cam 5-6 minute, apoi il condimentam cu sare si piper. Tragem tigaia de pe foc, scoatem usturoiul din spanac si il aruncam. Intr-un bol mixam urda cu crema de branza. Adaugam ouale unul cate unul, mixand dupa fiecare. Peste branza, punem spanacul usor racorit, amestecam totul cu o paleta. La final ii dam gust cu sare si piper. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda, cu diametrul de 24 cm. Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul dospit. Intindem o foaie potrivit de subtire, o asezam in tava.  Foaia trebuie sa fie foarte putin ridicata si pe margini, iar surplusul il taiem. Intepam aluatul cu o furculita. Rasturnam compozitia de branza cu spanac peste, o nivelam. Introducem placinta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 50-55 de minute. Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca. Se portioneaza si se serveste. Sa aveti pofta!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac, urda si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu dovlecei si bacon

Postat de rocsi_1612

Tarta cu dovlecei si bacon

Spalam dovleceii, ii stergem cu un servetel de bucatarie. Cu un cutit bine ascutit, taiem dovleceii felii cat mai subtirele. Intr-o bol mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma....

Citeste continuarea

Biscuiti sarati

Postat de RuxyRux

Biscuiti sarati

 Intr-un vas se cerne faina, se lasa deoparte. Cascavalul si branza se dau pe razatoarea mica, la fel si untul rece. Intr-un vas pentru framantat se pun ingredientele : untul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2016, 21:44
ce bine arata!
la 16.07.2016, 22:01
Din asta-mi place si mie carcotasa carcotaselor...
la 16.07.2016, 22:08
Multumesc Daniela
la 16.07.2016, 22:08
Serios Cleme? Chiar ma bucur ...Eu stiu cum este cu placutul si neplacutul mancarurilor. Eu multe nu mananc asa ca, tac malc
la 16.07.2016, 22:11
Suna bine combinatia!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking