Placinta cu urda si marar ca la bunica in Maramures

Postat de TAB1TA in Dulciuri
28 Mar 2014 | 59573 vizualizari
Placinta cu urda si marar ca la bunica in Maramures

Acestea sunt vestitele placinte pe care le facea bunica mea din Maramures. Desi eram foarte mica ca sa mi le amintesc, mereu am auzit laude la adresa lor. Asa ca m-am hotarat sa vad si eu cum sunt. Sunt foarte bune!

Ingrediente

Aluat:

  • 500 g faina
  • 1-2 linguri zahar
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 25 ml ulei
  • 300 ml apa calduta
  • sare

Umplutura:

  • 450-500 g urda
  • marar
  • 1 ou

Mod de preparare

Aluatul:

Se cerne faina.

Se adauga sarea si oul batut.

Drojdia se dizolva cu zaharul si se adauga peste faina.

Se toarna putin cate putin din apa calduta si se framanta pana cand aluatul devine elastic.

Se adauga uleiul si se framanta pana se incorporeaza. 

Se acopera vasul cu un prosop si se lasa la dospit pana se dubleaza volumul.


Umplutura: Se bate oul si se amesteca cu urada si cu mararul.

 

Am impartit aluatul in 10 bile si am lasat pe masa de lucru la crescut.

 Se intinde o foaie din fiecare biluta si se pune cate 1-2 linguri din umplutura in mijloc. Se aduna marginile si se mai intinde putin.

 Se mai lasa putin la crescut si apoi se pun intr-o tigaie antiaderenta in putin ulei.

 Se prajesc pe ambele parti la foc mic.

 Cand sunt gata se scot pe un servet de bucatarie pentru a absorbi grasimea.

 Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu urda si marar ca la bunica in Maramures" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cornuri cu dulceata de gogonele

Postat de mirela0911

Desert cornuri cu dulceata de gogonele

Se incalzeste usor cca 100 ml lapte in care se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se amesteca, apoi se adauga si drojdia. Se lasa la dospit.  Se cerne faina intr-un bol. Se pune uleiul,...

Citeste continuarea

Paste cu nuci, la cuptor

Postat de Bucataras

Paste cu nuci, la cuptor

Pune pastele la fiert cu un praf de sare. Cand sunt gata fierte strecoara-le, adauga  putin unt, nucile macinate, esenta de rom si 1 lingura de zahar. Amesteca ingredientele. Mai lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2014, 13:24
bune bune
Termina modul de preparare!
la 28.03.2014, 13:49
Multumesc!
la 28.03.2014, 13:49
Ce-mi place
la 28.03.2014, 13:50
Bun, bun!
la 28.03.2014, 14:07
delicioasa!!!!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking